Hamarosan kupolába zárt, mediterrán üdülőközpontok lehetnek Izlandon


kidsnews (127éves) - 2 éve

A föld alatt jelenlévő vulkáni hővel változtatná egzotikus paradicsommá Izlandot egy helyi építésznő. A EUWIIN Award 2017-es győztese, a 49 éves Hjordis Sigurdardotti a geotermikus energiát egy mesterséges kupola alá vezetné, ahol ezután a mediterrán jellegű üdülőfalukban kacagva át lehetne vészelni a „mindössze” kilenc hónapos izlandi telet. A focipálya méretű BioDómokban mindeközben még az egzotikus gyümölcsöket, így akár a banánt is meg lehetne termelni.

A tervezőt az Amazon Seattle-ben lévő épületei inspirálták.

Az ALDIN projekt meglehetősen előrehaladott állapotban van, így hamarosan megkezdődhet az első kupolaegyüttes kivitelezése Reykjavíkban. A 4500 négyzetméteres, három különböző éghajlatot is prezentáló BioDómokat 2021-ben nyitnák meg a nagyközönség előtt, és ha minden a tervek szerint alakul évente akár 400 ezer látogatót csábíthatnak Izlandra.

Izland leghíresebb turisztikai látványossága, a Kék-lagúna évente 1,3 millió látogatót vonz.

A kupolák alatt a vendégek egyszerűen élvezhetik majd a buja növényzetet és a meleg éghajlatot, miközben az inspiráló környezetben lehetőség lesz akár bemutatók, konferenciák megszervezésére is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Címfotó: Gardens By The Bay, Singapore. A visitor attraction designed and delivered by WilkinsonEyre Architects and Atelier Engineers.
© Craig Sheppard & WilkinsonEyre Architects.

2017 Kidsnews | All rights reserved