Már javában zajlik a 2019-es Társasjátékos Olympia


kidsnews (127éves) - 2 éve

2019-ben is megrendezésre került a Társasjátékos Olympia, amelynek már több éves hagyománya van Magyarországon. A Nebuló XXI. Alapítvány célja a Társasjátékos Olympia szervezésével a társasjátékozás ismertségét és elismertségét tovább növelni. A májusban elindult Társasjátékos Olympia egy olyan kezdeményezés, mely által egész évben, országszerte egyre több ember ülhet asztalhoz, hogy társasjátékokat játsszon, összemérje a versenyzők társasjátékos tudását, és a verseny kapcsán másokat is bevonjon a társasjátékozásba.

Képünk illusztráció

A gyakorlott játékosok mellett természetesen eséllyel indulhatnak azok is, akik a társasjátékokkal csak most ismerkednek, hiszen nem lehet tudni, hogy kiben rejlenek a modern társasjátékozáshoz szükséges kompetenciák, képességek. A szervezők szándéka, hogy a versenyzésbe a korábbiaknál még újabb – többek közt – középiskolás játékosok is bekapcsolódhassanak.

Képünk illusztráció

A selejtezők országszerte zajlanak az év során társasjátékos klubokban, egyesületekben, és a társasjátékos szórakozóhelyeken, amelyeket a GameRelation alkalmazás segítségével lehet feltérképezni.

A potenciális Társasjátékos Olympiai játékok aktuális listája és a versenyfelhívások a GameRelation oldalán tekinthetők meg, a lista pedig folyamatosan bővül. Összesen legfeljebb 20 társasjáték válhat Olympiai játékká: minél többen játszanak hitelesített meccset egy játékkal, annál nagyobb eséllyel válik olympiai versenyszámmá. A játékokok között vannak egyszerűbb parti, illetve családi játékok (pl. Dobble, Azul, Carcassone), de összetett stratégiai játékok is, mint például a Kasza vagy a Concordia.

2019. november 24-én a VIII. Társasjátékok Ünnepe®-n kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved