Balaton Sound – Miről szól a nyár nekünk fiataloknak?


DumásKisCsaj (17éves) - 2 éve

Miről szól a nyár nekünk fiataloknak? A bulizásról és az önfeledt örömről? Ez így klisésen hangzik. De valahogy mégis csak ez az igazság, csak nem ennyire egyszerű megfogalmazni mivel mindenkinek más és más.

Minden egyes nyár elején nagyravágyó terveket szövünk, hogy mit fogunk csinálni. Erre a fesztiválra megyünk, annak a sztárnak a koncertjén fogunk tombolni. Nyaralunk és ökörködünk családi és baráti körben egyaránt.

Miért fontosak ezek? Mert emlékeket kapunk olyanokat, amiket 10-20 év múlva a pókerasztal mellett jó és talán vicces is lesz felidézni. Maradandó élményeket szerezni, amik meghatározók lesznek később. 

Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu – Rockstar Photographers

De ezeket hogyan kapcsolhatjuk fesztiválokhoz, koncertekhez? Egy hét leforgása alatt rengeteg dolog történhet. Elsősorban egy óriási színpadon hallhatjuk és látjuk azokat, akiknek a zenéje nap mint nap végigkíséri az életünk minden percét. Örömben és bánatban is. Tudom ez kicsit unalmasan hangzik, de

mindenkinek van olyan dala, amit ha bekapcsol emlékek törnek fel – akár pozitívak akár negatívak. Amit, ha meghallunk elkezdjük énekelni a kocsiban és felhangosítjuk a rádiót.

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Másodsorban egy- egy ilyen eseményre, mint például a Balaton Sound az ember a barátaival érkezik és velük szórakozik. Ennek ellenére nincs kizárva az sem, hogy új barátságokat és ismeretségeket kössön valaki, akár külföldön élő emberekkel is. Megismerhetünk más kultúrákat, egy új közeget.

Ezek a dolgok a későbbiekben akár egy egész életen át elkísérhetnek minket. Tapasztalatot kapunk és élményeket, amire öröm visszaemlékezni.

Idén a Balaton Sound szervezői nagy neveket hoznak el erre a pár napra Zamárdiba azért, hogy a buli része mindenképp jó legyen Marshmello és THE CHAINSMOKERS neve mindenki számára ismerős, aki a manapság hallgatja a trendi zenéket. De mellettük például még fellép Armin van Buuren holland lemezlovas is, aki garantáltan jó hangulatot fog teremteni. Armin Blah Blah Blah c. száma az, amit fentebb említettem, ha meghallom azonnal elkezdek táncolni és énekelni.

Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu – Rockstar Photographers

A koncertek mellett rengeteg program és sátor lesz még a fesztivál területén, amik akár a komfortzónánkból is segíthetnek kilépni… gondolok itt például a bungee jumpingra, amit az előző években sok ismerősöm próbált ki… ki tudja lehet a végén még rávesz valaki engem is, hogy elengedjem a tériszonyomat?

Fiatal felnőttként – mikor már a pályaválasztás súlya a vállunkon lóg –, pláne kellennek az ilyen felüdülési pontok a szabadságunkba. Lehet ez az utolsó gimis nyár, ami megelőzi az érettségi évét, vagy már az egyetemi félévek közötti minőségi időtöltés, ami alatt valami újban, valami másban veszünk el az édes semmittevésben egy hétig.

Én személy szerint a fentiek mindegyikéért fesztiválozom. Élményeket és emlékeket szeretnék szerezni a barátaim körében. Fel szeretnék töltődni, olyan élményekre várok, amiket 20 év múlva is öröm lesz feleleveníteni.

Valami újnak és nagynak a részese lenni, mert az idő rohan és bár sok más dolog is fontos az életünkben, azt sosem szabad elfelejteni milyen önfeledten jól érezni magunkat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved