Balázs Krisztián bronzérmes – véget ért az első junior torna-vb


kidsnews (127éves) - 2 éve

Véget ért az első junior torna-világbajnokság, amelynek a győri Audi Aréna adott otthont. Ennek a korosztálynak a sportág történetében először rendeznek világbajnokságot, a kezdeményezés a Magyar Torna Szövetségtől (MATSZ) származik. 

A vb-n 63 ország sportolói indulnak, csütörtökön a férfi selejtezőre, az egyéni összetett döntőre és a csapatfináléra került sor, pénteken ugyanez volt a sorrend a lányoknál. Az utolsó két napon a szerenkénti döntőket rendezték meg.

A sporttörténelmi rendezvényen a magyar színeket a fiúknál Balázs Krisztián, Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs képviselte, a tartalék Kovács Márton volt. A lányoknál Makovits Mirtill, Szujó Hanna és Szilágyi Nikolett indult, míg tartalékként Szmirnov Anna szerepelt keretben.

Balázs Krisztián bronzérmes!

Vasárnap Balázs Krisztián harmadik lett a nyújtó döntőjében, így felállhatott a dobogó harmadik fokára. A Ferencváros ifjúsági világbajnok tornászának a nyújtó volt a második szere vasárnap, mivel a korlát fináléjában is érdekelt volt. A fiatal tehetség előbbi szeren végül ötödik lett, miután 13.366 pontot kapott gyakorlatára.

Az utolsó döntőben, azaz a nyújtón bemutatott gyakorlata 13.400 pontot ért, ezzel megszerezte az I. Junior Torna Világbajnokság egyetlen magyar érmét.

A nyújtó aranyat az ukrán Nazar Csepurnyij nyerte meg az orosz Ivan Gerget előtt.

Balázs Krisztián az eredményhirdetés után elmondta, jobban bízott a nyújtógyakorlatban és a vb után egyelőre szó sem lehet még pihenésről. 

Korláton volt egy kisebb rontásom, de összességében már az elejétől jobban éreztem a nyújtót. Fantasztikus dolognak tartom, hogy érmet sikerült nyerni itt Győrben, az első junior torna-világbajnokságon. Most egyelőre nem tudom magam kipihenni, mert jön az EYOF, amelyet Bakuban rendeznek meg.”

– nyilatkozta az újdonsült vb-bronzérmes.  

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

Tornasajtó

2017 Kidsnews | All rights reserved