Ilyen volt a Brain Bar


Orbók Réka (22éves) - 2 éve

Mindig is kíváncsi voltál arra, hogy a való életben milyen a paleontológus Dr. Grant a Jurassic Wordből, vagy hogyan tudunk kiszűrni egy profi hazudozót, esetleg, hogy milyen Elon Musk anyukájának és egyszerre szupermodellnek lenni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adott választ az idei Brain Bar, amit május 30-án és 31-én tartottak a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Akár úgy is elképzelhetitek mint valami szuperkonferenciát, az épületben több helyen is fel volt állítva színpad, ahol az érdeklődők a meghirdetett előadásokon részt vehettek amennyiben befértek a terembe. A feminizmustól elkezdve a jövő szexualitásán át egészen a technológiáig mindenféle előadást meghallgathattak az érdeklődők, sőt a legtöbb végén kérdezni lehetett az előadótól, vagy éppen maga az előadás is egy interaktívabb formában zajlott, mint például a „burn the myth” fajta produkciók mikor a témával kapcsolatban lerombolt mítoszokat bedobták egy hordóba és „elégették” őket.

kép: Elekes Andor

Angolul adtak elő, még ha az előadó magyar származású is volt, hiszen alapvetően a rendezvény nyelve is az angol – így még a nyelvtudásunk is fejleszthettük.

Aki nem fért be egy-egy előadásra, vagy csak pihenni szeretett volna, annak rengeteg lehetősége volt azt megtenni a kialakított babzsákos pihenőhelyeken, vagy a főbejárat előtti chill sarok részen, ahol a színpadon péntek este még egy kis koncertben is lehetett része az odalátogatóknak. És persze egyfajta aktív kikapcsolódást is átélhettek a „fun factory” fantázianevet viselő sátorban a résztvevők, ahol drónokról kérdezhettek, az OTP kiterjesztett valóság szemüvegén keresztül utalhattak pénzt, vagy éppen az agyhullámaikkal teremthették meg a bolygónkat a Semse App által fejlesztett játékon keresztül.

Egy szó mint száz, akit kicsit is érdekelnek ezek az érdekességek, azoknak jövőre mindenképp megéri kilátogatni. Diákoknak ingyenes míg felnőtteknek/cégvezetőknek a két napra az általános belépő ára 45.000.- Ft volt idén. Szóval addig használjátok ki ezt a lehetőséget míg lehet és találkozunk jövőre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on isForrás:

kép: Elekes Andor 

2017 Kidsnews | All rights reserved