Egy zsák szemétért bérelhetsz kenut a Tisza-tavon


kidsnews (127éves) - 2 éve

Egyedülálló, környezettudatos kezdeményezéssel nyitotta meg a szezont a Tisza-tavon egy hajókölcsönzéssel és tavi túrák szervezésével foglalkozó vállalkozás. A néhány nap alatt több ezer megosztást elért Facebook posztban felajánlották, hogy fél napra ingyen viheti el mindenki a kenujaikat, aki visszafelé lead egy zsáknyi, a Tisza-tóról összegyűjtött szemetet.

„Sokszor áradt meg idén a Tisza és rengeteg szemetet hozott Ukrajnából. Vízen úszó műanyagpalackok sajnos már korábban is voltak a túraútvonalainkon, de ezeket eddig a túravezetők 10-15 zsákba össze tudták szedni a szezon kezdetén. Zavaró ugyanis, hogy amikor a vendégeinknek érintetlen tájról mesélünk, úszó palackokat látunk imitt- amott”

– mondta el kérdésünkre Balázs Sándor vezető tutajos.

A kezdeményezés akkora sikert aratott, hogy a tavitura.hu 6 kenuja folyamatosan kint van a vízen és szépen gyűlik a szemét a tiszafüredi bázison. Fontos, hogy a szervező a túrához minden kelléket biztosít, így nemcsak mentőmellényeket, de a sikeres végrehajtáshoz szükséges szemeteszsákokat is. 

Ha kedvet kaptál egy vidám evezéshez a szigetekkel, holtágakkal és sekély csatornákkal rendelkező tavon, esetleg megnéznél egy hódvárat vagy egy érintetlen madárrezervátumot, és az sem gond, ha közben le kell vadászni pár műanyagpalackot, akkor itt jelentkezhetsz a túrákra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kép: Tisza-tavi túra/facebook

2017 Kidsnews | All rights reserved