Éjjeli fény


Babydevil (15éves) - 2 éve

Csak feküdtem a földön mozdulatlan, akár egy szobor, füleltem, hallgatóztam, hallgattam a természet halk neszeit. Annyira gyönyörű volt, annyira leírhatatlan érzést éreztem, amit az ember nem mindennap él át. A csillagok úgy ragyogtak az égen mintha ezernyi szempár nézett volna fentről.  Mintha tekintettükkel óvtak volna engem, a hold telihold volt. Különleges, akár csak ez az este. Az ember, ha a természetben van teljesen felszabadul, de nem -2 fokban, a hidegben egyszál semmiben.

Ott voltam a fák között ledobva, akár egy darab rongybaba. Társaim miután megsérültem sorsomra hagytak. Ki tudja, mennyi időm van még hátra? Talán pár óra, vagy perc akár másodperc, végülis ha úgy vesszük egy gyönyörű helyen lépek át a halál kapuin. Ezen a helyen születtem, itt nevelkedtem és most ezen a helyen térek örök nyugalomra. Lehet, ha a hajnalt még meg is élem és rám találnak már nem élem túl. Túlságosan sok vért vesztettem, és ez az egész olyan emberek miatt történik, akiket testvéremként szerettem és akár az életemet is rájuk bíztam volna, de ők úgy dobtak el akár egy darab szemetet. Cserbenhagytak, ez a tudat akárhányszor eszembe jut, fáj tőle a szívem. Nem szeretnék erre gondolni, mert csak düh és csalódás fog el, ilyen emberekért nem akarok értékes energiákat veszteni a még hátralévő életemből. Egyszer úgyis megfizetnek ezért és én majd fentről nevetek rajtuk és integetek nekik, ahogy  a pokol kapuinál állnak. Majd akkor megnyugszom, ha megfizetnek azért, amit velem és a családommal tettek. De most még mindegy is, ha már ez az utolsó éjszakám ezen a világon, élvezem. Csend van. Ami egy perccel ezelőtt volt zizegés és mocorgás most egyszerre megszűnt, hirtelen túl nagy csönd öntötte el a völgyet és ez még jobban megijesztett, mint a rám váró halál. Majd hirtelen farkas vonyítás törte meg a csöndet, majd követte még egy, és egy újabb majd, egy egész kórus, aztán elhalkultak és minden zizegés, mocorgás visszatért. Nem is emlékszem mikor láttam utoljára farkast, de lehet nemsokára testközelből ismerhetem meg őket.  Annyira lenyűgözött, ahogy a többi állat tisztelgett az erdő királyai előtt. Még az állatok is jobban tudják mi a tisztelet a másik iránt, mint fajtársiam. Lehet – ha igaz, hogy újjászületünk – farkasként születtek újjá.

Gondolataim között feküdtem a földön, köröttem a fű szinte teljesen eltakart, az egyiken egy kis tücsök pihent meg, aki szép kis dallamba kezdett. Majd mellé baglyok huhogása társult, a közelben egy patak csordogált, a távolban vadak mozogtak nem is olyan messze tőlem, hallottam patáik dobogását, ahogy szökkentek úgy ébresztettek fel több százezer szentjánosbogarat, akik mint megannyi kis csillag szálltak az ég felé. Ettől az egésztől teljesen meghatódtam, mintha tudták volna, hogy eltávozom erről a világról és így köszöntek volna el. Gyönyörű volt.

Ezt az egész idilli pillanatot a lábamba lévő fájdalom törte meg. Ránéztem, egyre jobban vérzett és a hideg úgy csípte a sebet mintha szilánkokkal szurkálták volna a lábam. A nyugalmamnak a félelem és az idegesség vetett véget, egyszerre elkezdtem kapkodni, mert most kaptam észbe mi történhet majd velem, féltem és nem akartam.  Akárhogy kapkodtam csak rosszabb lett, ráadásul most már a hideget is egyre jobban éreztem, szinte csontig hatolt bennem a fagy. Hirtelen megannyi érzés keringett bennem. Mi lesz édesanyámmal és a bátyámmal? Remélem nem haragszanak majd rám, hogy elbúcsúzni sem tudtam tőlük. Majd vigyázok rájuk, ezzel talán jóvá tehetem a hibáimat, talán egyszer édesapám is büszke lesz rám, az eddigi tetteimért. Éreztem, eljött az idő. Mennem kellett. Lehunytam a szemem és vártam. A felkelő nap nem hagyta, hogy ne szóljon hozzá halálomhoz. Finoman megcirógatta az arcom, mintha azt mondta volna: nem kell félned jó helyre kerülsz. Egy olyan helyre, ahol nincs zsarnokság, irigység, harag, jó ember vagy. Itt az idő, hogy újra élj!  Akkor megláttam, láttam az előttem lévő utat, láttam az ajtót, ami az új életemet mutatja, vettem egy nagy levegőt és átléptem az ismeretlenség kapuján…

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Free-Photos képe a pixabay-en

2017 Kidsnews | All rights reserved