Évente 175 millió fát kell ültessen a Fülöp-szigetek diáksága


kidsnews (127éves) - 2 éve

Évente 175 millió új növényt megjelenésére számít a Fülöp-szigetek törvényhozása, miután kihirdették a diákságot faültetésre ösztönző jogszabályt. A hamarosan életbe lépő új környezetvédelmi törvény előírja ugyanis, hogy csak akkor kaphat bizonyítványt vagy diplomát valaki a Délkelet-ázsiai országban, ha a társadalmi felelősségvállalás jegyében elültet 10 fát.  Ezeknek a növényeknek természetesen illeszkedni kell a helyi vegetációhoz, így a terület éghajlatának és topográfiájának, és előnyt kell élvezzenek az őshonos fafajták.

A számítások szerint a programban a diákság egy generációja akár 525 milliárd új fát is telepíthet a kijelölt helyekre, amelyek jellemzően természetvédelmi területeken, a fővárosban vagy éppen lepusztult külszíni fejtések, vagy a hadsereg által amortizált területeken vannak.

A helyi törvényhozás intézkedése nem előzmény nélküli, mivel a Fülöp-szigeteken az elmúlt években rengeteg földcsuszamlás volt, ami összefügg az erdős területek pusztulásával és az illegális fakitermeléssel. Az erdőterületek csökkenésének mértékét egyetlen adattal ki lehet fejezni: 1900-ban még az ország területének 70 százalékát erdő borította, de az arány 1999-re mindössze 13 százalékra csökkent.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

ng.hu ;bbc.com; Umut AVCI és Rommel Diaz / pixabay.com

 

2017 Kidsnews | All rights reserved