Fókák dúdolják a Star Wars dallamait


kidsnews (127éves) - 2 éve

A kúpos fókák hangképzési képességeinek vizsgálata során tudósok megtanították néhány állatnak a zenei hangok utánzását- írta meg a ScienceAlert.

A kísérlet nyilvánvalóan sikeres, az eredmény azonban elég szürreális, mivel az egyik fóka az alábbi videóban éppen a Star Wars főcímzenéjét dúdolja.

A kutatók a kísérletsorozatban három kúpos fókával dolgoztak együtt hosszú időn keresztül. Már a születéstől kezdve figyelemmel kísérték a vokális fejlődésüket, amikor pedig oda került a sor, hogy tanítani lehetett őket, akkor elsőként a saját repertoárjukból származó hangokat ismételtették velük.

A feladatok idővel egyre bonyolultabbak lettek, és sok száz munkaórát igényelt egy-egy részfeladat végrehajtása is. Mint láthattuk végül aztán mindhárom állat képessé vált a rövid hangsorozatok másolására, és egyikük konkrétan el tudta dúdolni a híres filmzene egy részletét is.

A kúpos fóka természetes élőhelyei egyébként Dél-Grönlandon, Kanada keleti partjainál, Izlandon, a Brit-szigeteknél, a Balti-tengerben és Észak-Európa partjainál vannak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

sciencealert.com

kép: Dave Hostad/ Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved