Hatalmasat változott az apák szerepe a családban


kidsnews (127éves) - 2 éve

A gazdasági fejlődés miatt hatalmasat változott az elmúlt évszázadban az apák szerepe a családban és a társadalomban egyaránt. Átalakultak a családon belüli szerepek, megváltozott a munkamegosztás és mára már az apák sokkal nagyobb részt vállalnak a gyermeknevelésben is. A korábban távolságtartó apa-gyermek kapcsolatok mára már szinte ismeretlenek, olyannyira, hogy mindennapossá váltak az „apás szülések” is.

Egyéni igénnyé és ennek hatására társadalmi elvárássá vált, hogy az apák már az első pillanattól bekapcsolódjanak a gyermek gondozásába, illetve szerepet kell vállaljanak akár a háztartás vezetésében is. A tapasztalatok szerint ez az új felállás kiegyensúlyozott apa-gyermek kapcsolatot eredményez.

“Egy férfi életében nemcsak a legizgalmasabb, hanem a legszebb dolog is, ami történhet, hogyha édesapává, majd később nagyapává válik”

– mondta el Dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Fiatal Családosok Klubjának apák napi rendezvényén. 

A rendhagyó dunai hajókázáson az is kiderült, hogy azoknak a felnőtteknek akiknek gyermeke van sokkal jobbak az életkilátásai, mint gyermektelen társaiknak, és ez a tapasztalat különösen igaz az édesapákra. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved