Iskolai Küzdősport Világbajnokság – 400 ifjú sportoló érkezik Budapestre


kidsnews (127éves) - 2 éve

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében június 16–21. között Budapesten kerül megrendezésre az ISF Combat Games, az Iskolai Küzdősport Világbajnokság, amelynek keretében 4 sportágban: birkózásban, judoban, karatéban, valamint taekwondóban versengenek majd a 13–18 éves sportolók. A húsz országból érkező, mintegy négyszáz fiatal versenyző között közel ötven magyar fiatalnak is szurkolhatunk. Az esemény nagykövetei Barka Emese Európa-bajnok birkózó és Bácsi Péter világ- és Európa-bajnok birkózó.

Az ISF, azaz a Nemzetközi Iskolasport Szövetség az iskolai sportági világbajnokságok szervezője, világszerte 32 sportágban felügyeli sport világesemények lebonyolítását, továbbá a középiskolások legrangosabb iskolai sporteseményét, a Gymnasiadét. A szövetség elsődleges küldetése a diáksport támogatása, amelynek során a sportolókat az egészséges életmód, a tolerancia, az önkéntesség, a nemi egyenlőség, a béke, illetve a diszkriminációmentesség fontosságára tanítják. A Magyar Diáksport Szövetség a világversenyek aktív rendezőjének számít, hiszen 1991 óta kilenc világbajnokságnak adott otthont, ebből az utóbbi négy évben idén a harmadiknak. 

Az ISF Combat Games világbajnoksággal örömmel csatlakozunk az idei Budapest Európa Sportfővárosa 2019 rendezvénysorozathoz!”

– nyilatkozta Balogh Gábor,a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

„A korábbi években megrendezett versenyeink sikerét látva biztos vagyok abban, hogy a négy küzdősport versenyzői a megmérettetések mellett fantasztikus élményeket is szereznek majd Budapesten. A kiváló versenyhelyszínek és -körülmények mellett ugyanis idén is több, a részt vevő nemzeteket és hazánkat, fővárosunkat is bemutató kulturális programot szervezünk a diákoknak. 

– fűzte hozzá az olimpiai ezüstérmes egykori öttusázó.

Birkózásban, judoban, karatéban, valamint taekwondóban versengenek majd a 13–18 éves sportolók.

A négy küzdősportot: birkózás, judo, karate (kumite és kata), valamint taekwondo (kyorugi és poomsae) magában foglaló világversenyt először 2 évvel ezelőtt, 2017-ben, az indiai Agraban rendezték meg 6 ország 227 versenyzőjének részvételével. Az idei versenyen már 20 országból több mint 600 résztvevő, köztük 400 versenyző mérkőzik meg. A részt vevő országok: Azerbajdzsán, Bulgária, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Kazahsztán, Kína, Magyarország, Málta, Nepál, Oroszország, Peru, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Tajvan, Ukrajna és USA. A magyar delegáció 17 birkózó-, 7 judo-, 15 karate- és 9 taekwondo versenyzőből áll.

A sportrendezvény két helyszínen zajlik:

  • judo- / karate- / taekwondo versenyek – BOK Sportcsarnok (1146 Budapest, Dózsa Gy. út 1.)
  • birkózóversenyek – Körcsarnok (1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

merlin.hu

kép: Luisella Planeta Leoni/Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved