ITolc – teszteltük Magyarország első akkreditált, digitális nyelvvizsgáját


DumásKisCsaj (17éves) - 2 éve

A 2020/21-es egyetemi/ főiskolai tanév felvételiéhez már kötelező lesz egy emelt szintű érettségi, illetve egy B2-es akkreditált nyelvvizsga. Sok olyan ember van, aki még az államvizsgájakor sem rendelkezik nyelvvizsgával. Ennek sok oka lehet, diszlexia, érdektelenség vagy szimplán rossz tanárok, vagy tanítási módszerek. De az is elképzelhető, hogy az illető csak szimplán berezel tét helyzetben a vizsgabiztosok előtt. Nos, véleményem szerint erre egy jó megoldás lehet az ITolc, Magyarország első akkreditált digitális nyelvvizsgája.

Így – nekem már kötelező lesz a nyelvvizsga a felvételihez – mindenképp érdekel ez a dolog. A sajtótájékoztatón már önmagában tetszett maga a kompozíció és az elképzelés. Gyorsabb javítási folyamat= kevesebb izgulás az eredmény miatt, hogy most vajon meg lesz-e vagy sem.

Külsőleg bejött a dolog, de nagyon érdekelt, hogy maga a vizsga, hogy épül fel. Semmi ördöngősre nem kell gondolni. A vizsga ugyanúgy négy részből– olvasott szövegértésre, halott szövegértése, íráskészségre és beszédre/kommunikációra – épül fel mint a hagyományos nyelvvizsgák. Az első három vizsgarész teljesen úgy megy, mint egy papíralapú csak számítógépen oldod meg a feladatot. Ez az íráskészségnél nagy segítség, mivel a javítóknak nem kell azon törni a fejüket, hogy az milyen betű, vagy az milyen szó ott.

A nagy újdonság az a szóbeli rész. Itt nem egy vizsgáztatóval kell beszélni. Itt senkivel se kell kommunikálni. Ez a rész is több feladatból áll, de a lényeg, hogy kapsz egy témát, vagy hallasz egy mondatot és ezekre kell reflektálnod, vagy reagálnod. A gép pedig felveszi. Véleményem szerint ez azért jó, mert így akár több javító, vagy nyelvtanár is meghallgathatja, együtt alkothatnak véleményt és visszahallgathatják így nem az van, hogy a vizsgabiztos félrehall valamit, vagy nem ért egyet az álláspontoddal.

Nekem nagyon tetszett a próbavizsga, amit kipróbáltam és bátran ajánlom mindenkinek – aki angolból vagy németből szeretne nyelvvizsgázni – hogy keressen rá erre a lehetőségre is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved