Június közepétől jön a MÁV nyári menetrendje


kidsnews (127éves) - 2 éve

Június 15-től indul a balatoni turisztikai szezonhoz igazodó nyári menetrend – közölte a MÁV-Start hétfőn az MTI-vel. Mint írták, június 15. és augusztus 25. között korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, étkezőkocsik, hétvégén plusz vonatok, és kerékpárszállítási lehetőség várja az utazókat.

A tavalyi évhez képest a menetrendi kínálat tovább bővült, a vonatok nagyobb kapacitással közlekednek és a Balaton expresszeken étkezőkocsik is lesznek.  Új “fürdős” vonatpár is közlekedik majd hétvégenként Budapest és Siófok között, amely a strandolni vágyók igényeit hivatott kiszolgálni. Ezek a szerelvények csak a Velencei-tó és a Balaton partján lévő állomásokon és megállóhelyeken állnak majd meg és a szerelvényhez nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi is lesz csatolva.

Budapest és Tapolca között naponta kétóránként közlekednek majd a Kék Hullám nevű sebesvonatok, amelyek Balatonfüredig csak Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg.

A diákoknak a MÁV-START és a GYSEV is kínál kedvezményes bérleteket a nyári időszakra. A Vakáció bérlet a teljes belföldi hálózatára érvényes és bár meghatározott időre szól, korlátlanul lehet vele igénybe venni a vasúti szolgáltatásokat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Chritian Pischinger képe a Pixabay-en

2017 Kidsnews | All rights reserved