Kié lesz az idei Aranylabda?


Naan (17éves) - 2 éve

A végéhez közeledik az idei fociszezon, már csak a Nemzetek Ligájának döntője befolyásolhatja a 2019-es Aranylabda győztesének kilétét. Több kiemelkedő egyéni- és csapatteljesítménynek lehettünk tanúi az elmúlt szezonban, nagy csata folyt a BL, Európa Liga, Nemzetek Ligája és nagyobb nemzeti bajnokságok címéért is. Lássuk, kik a legesélyesebbek a legrangosabb egyéni futballdíj elhódítására 2019-ben!

1. Lionel Messi (FC Barcelona, argentin)

Messi egyértelműen az Európai futball idei szezonjának egyik legeredményesebb teljesítményét tette le az asztalra.

Ha Aranylabda, akkor valószínűleg mindenkinek a Barca ikonikus klasszisa jut eszébe, aki már ötször hódította el az elismerést. Kétségkívül sokan többet vártak klubjától, az FC Barcelonától idén, mivel mindössze egy spanyol bajnoki címet sikerült bezsebelniük (természetesen ez sem kis teljesítmény egy olyan nemzeti ligában, ahol a közvetlen üldözők a Real Madrid, Atletico Madrid, vagy éppen a Sevilla).

A Bajnokok Ligájában is szépen meneteltek, ám az elődöntőben a Liverpool az összecsapás angliai visszavágóján csodás játékkal 4-0-ra legyőzte a katalán klubot, így összesítésben 4-3-ra gyűrték le Messiéket. Az utolsó trófeaszerzési lehetőséget a spanyol kupa jelenthette volna a gránátvörös-kékeknek, ám hatalmas meglepetésre a Valencia 2-1-re győzött a döntőben, így egyetlen árva kupával zárta a reményekkel teli szezont a Barca. Viszont Messi egyértelműen az Európai futball idei szezonjának egyik legeredményesebb teljesítményét tette le az asztalra, a BL góllövőlistáját magasan nyerte 12 góljával, csak úgy, mint a LaLigában is ő volt a legjobb 36 góljával (12 góllal megelőzve a második Karim Benzemát!), úgyhogy az esélye a győzelemre kétségkívül nagy.

2. Mohamed Salah (Liverpool FC, egyiptomi)

Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy Salah megszerezze első egyiptomiként az Aranylabdát.

Salah idei szezonja kétségkívül az eddigi legsikeresebb a karrierje során, hiszen csapatával megnyerte a Bajnokok Ligáját, amiben az egyiptomi tehetségnek is nagy szerepe volt, mivel a döntőben is gólt szerzett, összességében 5 góljával és 2 gólpasszával segítette csapatát a trófeához. A Premier League idén nagyon izgalmasnak ígérkezett, mivel az utolsó fordulóban dőlt el a győztes kiléte. Az angol bajnokság végén viszont a Manchester City örülhetett, 1 ponttal megelőzve a rivális Liverpoolt sikerült megnyerniük a ligát. Salah ott is alapembere volt csapatának, 22 góljával pedig a legeredményesebbje is. Egyedül az FA kupa nem úgy alakult klubjának, ahogy azt tervezték, a Wolves viszonylag hamar megálljt parancsolt a Liverpoolnak. Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy Salah megszerezze első egyiptomiként az Aranylabdát.

3. Virgil van Dijk (Liverpool FC, holland)

Védő létére 2 gólt és 1 gólpasszt is jegyezhet a legrangosabb európai kupában, míg a bajnokságban 4 góllal és 2 gólpasszal segítette csapatát az ezüstéremhez.

Nem gyakori, hogy egy védőt esélyesnek tartsunk az Aranylabda elnyerésére, viszont idén a BL győztes 27 éves védő kiérdemelte ezt. A Bajnokok Ligája győzelemhez csapat védelmét magabiztosan irányította, sokatmondó adat, hogy a legutóbbi 64 meccsén senki sem tudta kicselezni!

Védő létére 2 gólt és 1 gólpasszt is jegyezhet a legrangosabb európai kupában, míg a bajnokságban 4 góllal és 2 gólpasszal segítette csapatát az ezüstéremhez. A holland válogatottnak is alapembere, nemzeti együttesével vasárnap este Portugália ellen kísérlik meg elhódítani a Nemzetek Ligája trófeáját. Az egyébként végtelenül szerény és alázatos játékos a BL győzelem után azt nyilatkozta, hogy szerinte Lionel Messi a világ legjobb játékosa, és hogy ő érdemelné meg az Aranylabdát. Nem lennék meglepődve, ha ezzel a nyilatkozattal mellé lőtt volna és végül nála kötne ki a díj…

Én őket tartom a legesélyesebbnek, télen kiderül, hogy mennyire álltam közel az igazsághoz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kép: pixabay.com, wikimedia common

2017 Kidsnews | All rights reserved