Nem is beszéltünk egymással, mégis beléd szerettem


Safagi (20éves) - 2 éve

Nem ámítás, tényleg így történt. De nyugalom, nem beléd, és ez nem is az én történetem lesz. Vajon szerelembe lehet esni csak üzenetek olvasásán keresztül? Én kiderítettem, mert Robin Rowell kortárs amerikai írónő Szív küldi című könyvét forgattam a kezeim közt. Itthon a Scolar kiadó által forgalmazott könyv olvasmányos és vicces történet, ami egy igazán hihetetlen egymásra találás cselekményét meséli el.

Lincoln és Beth a két főszereplője a regénynek, akik ugyanannál az újságírói szerkesztőségnél dolgoznak. Amíg Beth és barátnője, Jennifer e-maileket küldözgetnek egymásnak a nappali műszakban, az unalmas munka melletti szórakozás végett, addig Lincoln az esti műszakban, „e-mail ellenőrző” munkát végez. Feladata a megadott csúnya, tiltólistán szereplő szavas üzeneteket szűrni, amiket a kollégák, eme rendszer bevezetéséig nap mint nap küldözgettek egymásnak a közös rendszeren keresztül.

Így akad bele a Lincoln ellenőrző hálójába Beth és Jennifer levélváltása, majd később ezek sokasága, mert Lincoln annyira belefeledkezik a két fiatal lány humoros történeteibe, hogy teljesen elfelejti figyelmeztetni őket. Az ötödik ilyen piros zászlót érdemlő e-mail után persze meg már késő lenne szólni.

Ez a fő mozgatószála a történetnek, ami ha csak az írónő fantáziája, akkor meg kell dicsérnem őt, mert nagyon ötletes, viszont ha a valóságban már történt ilyen, akkor viszont egy nagyon aranyos történet. Szól a fiatal korosztálynak, de szól felnőtteknek, sőt még annál „felnőttebbeknek” is.

Szerencsére a hazai modern írók mellett, egyre többen olvasnak külföldi szerzőktől műveket és ahogy olvashattátok, én is csatlakoztam közéjük. Bátorítalak titeket erre is, mert magas színvonalat képez a hazai és határon túli kortárs irodalom is. És amúgy is: olvasni menő!

A olvasás élményét a Scolar kiadó támogatásának köszönhetjük.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.



2017 Kidsnews | All rights reserved