Piacra fel – indul a nyári gyümölcs és zöldségszezon


kidsnews (127éves) - 2 éve

Vannak, akik nem szeretnek a piacon vásárolni, inkább a nagyáruházakban, szuper- és hipermarketekben kígyóznak hosszú sorokban, hogy ott szerezzék be a kiemelkedő táplálkozás- élettani szerepet betöltő zöldségeket és gyümölcsöket.

Ennek ellenére azonban jó, ha tudod, hogy a helyi termelőktől vásárolva rengeteg környezeti ártalomtól óvhatod meg a Földet, miközben a saját egészségednek is az használ a legjobban, ha nem ipari eljárásokkal „felnevelt” és szétvegyszerezett, hanem friss, az idénynek megfelelő és sérülésmentes gyümölcsöt és zöldséget választasz.

A helyi termelőktől vásárolva rengeteg környezeti ártalomtól óvhatod meg a Földet.

Most itt van néhány tipp a témával kapcsolatban:

– Szerezd be a hazait, de semmiképpen ne vegyél és ne egyél meg sérült, természetellenesen puha, fonnyadt termékeket!

– Jó, ha tudod, hogy a primőráruk vegyszerezése gyakorlatilag elkerülhetetlen.

– Mindig alaposan mosd meg amit megeszel!

– Figyelj oda gyümölcsök és a zöldségek tárolására, ha pedig nem fogyasztod el belátható időn belül, akkor irány a fagyasztó!

– Ha rád jött a nassolás, csoki, keksz és gumicukor helyett rágcsálj inkább gyümölcsöt, vagy készíts egy salátát! A nyári időszakban a gyümölcsfagyi is kiváló hűsítő.

Összefoglalva: lehet nem a legkényelmesebb, de hosszútávon a piacon vásárolni a legkifizetődőbb. Fogj egy kosarat és élvezd az illatokat és a termékek színes kavalkádját! Ha nem vagy koránkelő az sem baj, mert tévhitekkel ellentétben számtalan piac egész nap nyitva tart.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: kidsnews és J.venn/ Piaxabay

2017 Kidsnews | All rights reserved