Előzményregényt kap Az éhezők viadala


kidsnews (127éves) - 2 éve

Suzanne Collins előzményregényt ír Az éhezők viadalához – erősítette meg a Scholastic kiadó. Az egyelőre cím nélküli mű 2020. május 19-én jelenik meg és Panemben játszódik, ám 64 évvel az eredeti trilógia előtt – írja a BBC hírportálja.

Az amerikai írónő szerint az új regény a Sötét Napokként emlegetett sikertelen lázadás utáni éveket mutatja be, amikor Panem megpróbál talpra állni a történtek után. A posztapokaliptikus regénytrilógiában Panem fiatal lakóit arra kényszerítik, hogy élet-halál harcot vívjanak egymással élő adásban.

A filmsorozat csaknem 3 milliárd dollár (860 milliárd forint) bevételt hozott világszerte.

A könyveket – Az éhezők viadala, Futótűz, A kiválasztott – több mint 50 nyelvre fordították le és több mint 100 millió példányban keltek el világszerte. Katniss Everdeent, történet főhősét Jennifer Lawrence keltette életre a filmvásznon egy négyrészes mozisorozatban, amely csaknem 3 milliárd dollár (860 milliárd forint) bevételt hozott világszerte. A sorozatot jegyző Lionsgate stúdió reményei szerint az előzményregény megfilmesítésén is együtt fognak dolgozni Collinsszal.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kép: flickr.com, Jonny Lindner/ Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved