Vérfarkas – az izgalmas unaloműző csapatjáték


Papp Júlia (16éves) - 2 éve

Veled is megesett már, hogy egy forró nyári napon az aktuális táborban, vagy akár otthon ülve barátokkal döglődtetek az unalomtól? A Vérfarkas játék kiváló ilyen helyzetekre, közösségépítő, vicces és izgalmas! Ha a sulitokban van rá lehetőség – az év végi punnyadás miatt akár – meg lehet fűzni egy-egy jó arc tanárt, hogy chilleljetek órán, vegyétek elő ezt a játékot, garantáltan kellemes időtöltést nyújt 🙂

Íme a szabályok és a játék menete:

Legalább 5-6 játékosra és egy játékmesterre lesz szükségetek. Üljetek körbe, és hunyjátok le a szemeteket, míg a játékmester szerepet oszt.

Az alap szereplők:

Vérfarkas, aki az éjszaka leple alatt megölhet valakit a faluból.

Doktor, aki éjszaka megvédhet valakit a halálos sebek elől.

Látnok, aki éjszaka megtudakolhatja egy ember szerepét.

Civilek: a falu ártatlan tagjai.

Ezek a karakterek kerülnek kiosztásra arányosan elosztva, aki nem farkas, orvos vagy látnok az mind civil – a játékmester hangosan mondja első éjszaka “most kijelölöm a…” és megérinti az egyik játékost és így tovább –, majd kezdődik a cselekvés első éjszakája. A játékmester szólítja a vérfarkast, aki eldönti, kit öl meg (rámutat a választottra), majd az orvost, aki megvéd valakit és a látnokot, aki rámutathat bárkire a körben, a játékmesternek pedig bólintással kell jeleznie, ha vérfarkasról és fejrázással, ha orvosról vagy közönséges civilről van szó.

Felkel a nap, mindenki kinyitja a szemét.

A játékmester közli a faluval az éjszakai történések eredményeit, tehát azt, ha meghalt valaki. Ezután kap a falu fél percet megvitatni a történteket, látottakat és sejtetteket, majd szavazásra kerül sor. A játékmester egymás után említi a játékosok neveit, “ki szavaz XY-ra?” a többiek pedig kézfeltartással adhatják le egy emberre voksukat. Szavazni nem kötelező. Ha a társaság fele legalább (páratlan szám esetén felfelé kerekítve) ugyanarra a személyre szavaz, emberünket meglincselte a falu, így kiesik a játékból.

Ezt a sort követve váltja egymást éjszaka és nappal, míg a vérfarkas, vagy az összes falusi meg nem hal. A játékmester annak ellenére is szólítja éjszaka az összes szerepet, hogy az halott-e, vagy sem, így természetesen halottként sem árulhatod el szerepedet.

Ha többen játszatok (legalább 6-7-en), érdemes két vérfarkast kijelölni, akiknek közösen kell dönteniük éjszakai áldozatukról.

További szerepek, amikkel még izgalmasabb a játék menete:

Bolond, akinek célja, hogy napközben meglincselje a falu. Ha sikerült elérnie ezt, a játéknak vége.

Cupido, aki első éjszaka meglőhet két embert Ámor nyilaival, s ha egyikük életét veszíti, másikuk rögvest belehal a bánatba.

Médium, aki egyik éjszaka feléleszthet egy halottat. (ez nyilván csak akkor működik, ha a halott játékosok mind lehunyják szemüket továbbra is éjszaka)

Testőr, aki minden éjjel megvédhet valakit a vérfarkasok támadásától, de ha másodjára célozzák a farkasok az általa védett játékost éjszaka, a testőr életét veszti a támadásban.

Börtönőr, aki éjszaka börtönbe csukhat egy játékost, aki napközben nem beszélhet és nem szavazhat.

Ha profik vagytok már és meguntátok ezeket a szerepeket, guglizzatok nyugodtan, eszméletlen sok szerep van részletesen kifejtve a neten, amiket használhattok.

A játékmestereteket figyelmesen válasszátok ki, mert nagyon nehéz dolga van, ha sok szerepet és cselekvést kell észben tartania!

Jó szórakozást:)Forrás:

sinepax és thruthseeker08 képe a Pixabay-en

2017 Kidsnews | All rights reserved