YESTERDAY – Kritika


DumásKisCsaj (17éves) - 2 éve

Mi történne, ha a világ pár másodperc alatt elfelejtené a Beatles-t és csak egy random gitáros srác emlékezne a dalaikra? Aztán befutna ezekkel a dalokkal, de úgy, hogy maga Ed Sheeran emelje meg a kalapját dalszerzői képességei előtt.

A nem éppen szokványos sztorit Danny Boyle Oscar-díjas filmrendezőnek köszönhetjük, akinek A part, 28 nappal később, Gettómilliomos sikerfilmeket is.

Jack Malik egy totális csődtömeg volt addig, amíg el nem ütötte egy busz, mikor elment az áram a világban és huss az emberiség elfelejtette John Lennonékat. Világsztárnak alapból sem egyszerű lenni, de mikor elkezdik kérdezgetni egy eddig láthatatlan embertől, hogy a dalait ő írja-e? Mit válaszoljon? Egyértelmű, hogy felül a hullámra és azt teszi, amit eddigi élete alatt végig szeretett volna. Zenél.

Totális csődtömeg volt addig, amíg el nem ütötte egy busz.

A film előzetesét szerencsére jól vágták össze mivel a film rengeteg poénját nem láttuk benne így a mozivásznat nézve is jókat lehetett nevetni egy- egy poénon. Viszont sokszor túl egyérteműek voltak nekem a történések. Nem szeretnék lelőni semmi konkrétat mivel érdemes megnézni a filmet, pláne, ha valaki szereti ezeket a zenéket, mert végig ezek szólnak a filmben és nem egy olyan jelenet van, amikor jó érzés nézni Jacket, aki úgy mond szeretné megmenteni John-Paul-George és Ringo hagyatékát. Illetve ahogy

megkapja azokat a dolgokat amire igazából vágyott egész élete során… a szerelmet, a szülei és barátai dícséretét.

A film nagyon tetszett, jó poénok voltak benne, klassz és érdekes volt a sztori, illetve kiválóan kapcsolták össze a készítők a múlt és a jelen szálait, azt a hagyatékot, amit ránk hagyott ez a négy zseni. Kifogástalan résznek bizonyul Jack és Ed Sheeran látványos jelenete, ahogy az egyik legnagyobb dalszerzőt és a Beatles zenéit helyezték egymás mellé.

Jack szeretné megmenteni John-Paul-George és Ringo hagyatékát.

A vígjáték különlegessége, hogy Himesh Patel azon kevés színészek közé sorolható, aki zenélni és játszani is kiválóan tud, így teljes mértékben levette a lábáról a Danny Boyle rendezőt.

Mikor beültem a moziterembe egy jó filmet szerettem volna látni, tele poénokkal és érdekes elemekkel. Ez abszolúte sikerült. A másik dolog, ami még bennem volt az a végkifejlett, hogy mi lesz az egésznek a lezárása és őszintén mondom kielégítő volt a történet befejezése, mert minden úgy történt, ahogy én azt a film felénél szerettem volna a végére.

Mindenképp ajánlom, hogy aki teheti nézze meg a filmet amint kijött, mert jól sikerült alkotás lett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Fotó: Dumáskiscsaj

2017 Kidsnews | All rights reserved