Jótékony cél: 18 gyerek ússza át a Balatont – hosszában


kidsnews (127éves) - 2 éve

A budapesti Kis-Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő elszánt kis csapata július 8-án, reggel 6 órakor vágott neki a Balaton átúszásának, és a tervek szerint váltásban haladnak majd egy-egy órát napnyugtáig.

A Kis-Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő úszói készülődnek a keszthelyi kikötőben, hogy hosszában, váltásban ússzák át a Balatont Keszthelytől Balatonakarattyáig. Fotó: MTI/Varga György

A távot másnap reggel, már világosban folytatják, egészen addig míg le nem ússzák mind a 77,5 kilométert.

Ehhez egyébként a számítások szerint 34 óra és 900 ezer karcsapás szükséges, miközben 40 fős stáb gondoskodik a megfelelő körülmények biztosításáról.

A tizennyolc gyerekből és három felnőttből álló csapat július 10-én délre tervezi befejezni a 77 kilométeres távot. Fotó: MTI/Varga György

Az alaposan felkészített úszó és vízilabdázó gyerekek, az egyedülálló küldetéssel jótékony célt is szolgálnak: szeretnék felhívni a figyelmet a mozgásukban korlátozott, vagy egyéb fogyatékkal élő társaik korlátozott sportolási lehetőségeire, és a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány számára egy tornaterem kialakítására is gyűjtenek. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved