5 dolog, amit biztos nem tudtál a Celtic Womanről


kidsnews (127éves) - 2 éve

Mint arról korábban beszámoltunk, októberben az Ancient Land turné során Magyarországon is fellép majd a Celtic Woman. A négyfős világzenei szenzáció 2019. október 25-én ad koncertet a Budapesti Kongresszusi Központban. 

A közelgő budapesti fellépésre tekintettel itt van 4 olyan tény, amit biztosan nem tudtál róluk:

  • A Celtic Woman eredetileg egyetlen show-ra állt össze 2004-ben, azonban a fellépés sikere, valamint a rádióadások népszerűsége miatt zenekarrá formálódtak a hölgyek. Ennek már 14 éve.
  • A Celtic Woman négy tagból áll, Mairead Carlin, Eabha McMahon és Megan Walsh elismert énekesnők, Tara McNeill pedig kelta hegedűművész. Mindannyian írek. A csapat az évek során folyamatosan változott, a hölgyek többsége szülés miatt szállt ki. Összesen tizenegyen fordultak meg eddig a CW-ben. Állítják, jól kijönnek egymással, még akkor is, ha ennek az ellenkezőjét olvassák vissza az újságokban.
  • A Celtic Woman eddig 10 millió lemezt adott el, Grammy-díjra jelölték és 11 világkörüli turnén vett részt. A hölgyek gyakran a Lord of the Dance és a Riverdance táncos szuperprodukciókkal együtt lépnek fel. 
  • “Imádtam a Celtic Womant, főleg az ősi várakban tartott koncertjeiket. Soha nem hittem volna, hogy részese lehetek ennek az egésznek. 21 éves voltam, amikor aláírtam a szerződést a mostani kiadómmal, ahol megkérdezték, érdekelne-e engem a Celtic Woman, mert szerintük beleillenék. Azt hittem viccelnek, de nem. Ilyen kicsi a világ és bármi megtörténhet benne” – mondta Mairead Carlin, aki azóta már öt éve a zenekar egyik énekese.
  • A kelta zenei kultúrát a legismertebb slágerekkel ötvöző és látványos színpadi show-t bemutató hölgyek Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama elnököknek is énekeltek már.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kép: Wikipedia

2017 Kidsnews | All rights reserved