EYOF éremtábla – Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál eredményei


kidsnews (127éves) - 2 éve

Vasárnap óta zajlik Bakuban, Azerbajdzsán fővárosában a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF), ahol 13 helyszínen, összesen 88, 14-18 éves magyar fiatal lép pályára.

Vasárnap:

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint Kiss Benedek
birkózónk vasárnap megnyerte első meccsét, majd kikapott olasz ellenfelétől, de mivel legyőzője egészen a döntőig menetelt, Kiss a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket.

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)

Ezt követően a magyar birkózó felülmúlta finn riválisát, a bronzcsatában pedig ukrán ellenfelét is legyőzte, így dobogóra állhatott az azeri fővárosban.

A szőnyegre lépő másik magyar versenyzőnk, a kötöttfogásúak 55 kilós kategóriájában érdekelt Vitek Amadeusz János egy-egy győzelemmel és vereséggel kilencedik lett.

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)

Hétfő:

Hétfőn folytatódott sportolóink sikeres szereplése: Csulák Lia 400 méteres vegyesúszásban végzett második helyen. Matyi Vivien a 46 kilogrammos súlycsoportban az elődöntőig menetelt, ott a későbbi aranyérmes román birkózótól kikapott, a bronzmérkőzésen viszont tussal legyőzte szlovák ellenfelét. A leány kosárlabdacsapat 95-50-re legyőzte Lengyelországot, a leány kézilabda-válogatott pedig 30-22-re nyert Csehország ellen.

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)

Kedd:

Kedden Kós Hubert remekelt a 100 méteres hátúszásban, 1500 méter gyorson pedig Betlehem Dávid végzett második helyen.

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)

A leány kézilabda-válogatott 47-23-re legyőzte Azerbajdzsánt. Az atléták közül Pap Márk 110 méteres gátfutásban harmadikként ért célba, a birkózóknál pedig Vizi Flóra az 53, Szenttamási Róza pedig az 57 kilogrammos súlycsoportban nyert bronzot, így

a magyar küldöttség három nap után már nyolc érmet gyűjtött az azeri fővárosban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)

2017 Kidsnews | All rights reserved