EYOF – Gyűjtjük az érmeket az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon


kidsnews (127éves) - 2 éve

Folyamatosan gyűjtik fiatal sportolóink az érmeket Bakuban a 15. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Második összefoglalónkat olvassátok.

Szerda:

Kós Hubert második lett 200 méteres vegyesúszásban, a Kontér Lora, Szimcsák Mira, Nyirádi Réka, Veres Laura összeállítású leány gyorsváltó pedig harmadikként ért célba. A délelőtti futamban Tankó Beatrix úszott Nyirádi helyén, ezért ő is bronzérmet kapott.

Csütörtök:

Az atlétáink közül Kőszegi Mira 200 méteres síkfutásban, Varga Gréta Barbara 2000 méteres akadályfutásban ezüst-, Molnár Attila 400 méteren pedig bronzérmet nyert. Szintén a harmadik helyen végzett a cselgáncsozó Szegedi Dániel Gergő a -66 kilogrammos súlycsoportban.

Péntek:

Kós Hubert előbb 400 méter vegyesen, majd 100 méter pillangón zárt másodikként a pénteki versenynapon. Így a sportoló már négy ezüstnél jár Bakuban, mivel a korábban már 100 méter háton és 200 méter vegyesen is második lett. Szintén a harmadik helyen végzett a cselgáncsozó Szegedi Dániel Gergő a -66 kilogrammos súlycsoportban.

Szombat (frissítve)

Sportolóink négy érmet szereztek a zárónapon. A bronzéremért pályára lépő kézilabdás lányok 30-20-ra múlták felül a svájci együttest, melyet a csoportkörben 28-20-ra győztek le. A cselgáncsozók vegyescsapat-versenyében Sáfrány Péter, Farkas Szilvia, Kriza Anna, Farkas Bence és Nyiri Nikolett lépett tatamira a harmadik helyen záró magyar válogatottban. A tornászok között pedig Balázs Krisztián nyert bronzérmet.

A 88 fős magyar csapat így 9 ezüst- és 12 bronzérmet nyert az EYOF-on.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Magyar Olimpiai Bizottság, MTI

Címlapkép: MOB/Szalmás Péter, EOC

2017 Kidsnews | All rights reserved