Férfidolgok: Ezt kell tudni a reggeli merevedésről


kidsnews (127éves) - 2 éve

Az ébredés után tapasztalható jelenség magyarázata teljesen hétköznapi, és a közhiedelem ellenére nem az erotikus álmok, a külvilág számára is érzékelhető bizonyítéka.

képünk illusztáció

Bár tény, hogy most a táborszezonban kicsit kellemetlennek érezheted, és az is előfordulhat, hogy lekésheted a reggelit is miatta, biztosíthatlak:

a jelenség tök egészséges és teljesen normális élettani folyamat, amit minden férfi ismer.

A kutatók szerint egyébként a rendszeres előfordulása az idő előrehaladtával egyre csökken, de az sem jelent bajt ha valakinél fiatal kora ellenére kevesebbszer fordul elő.

A reggeli merevedés létrejöttének misztériumát már sokat kutatták és arra jutottak, hogy leggyakrabban azoknál a férfiaknál jelentkezik, akik az ébredés előtt az úgynevezett REM (Rapid Eye Movement) alvási szakaszban pihentek. Ilyenkor az agynak azok a területei aktívak, amelyek a tanulásban, a gondolkodásban, a dolgok megszervezésében vesznek részt, de ebből az állapotunkból a legegyszerűbb felébredni.

Ezt az időszakot még az is jellemzi, hogy a férfiak tesztoszteron-szintje valamiért ilyenkor a legmagasabb.

képünk illusztráció

Azt is fontos megemlíteni, hogy az életkori sajátosságok miatt a spontán merevedés tinédzserkorban gyakorlatilag bármikor kialakulhat, akár még a matekdolgozat közben is.

Persze amíg napközben képesek vagyunk valamennyire úrrá lenni az izgalmi állapotunkon, addig az ébredés után , főleg társaságban nehezebb elrejteni férfiasságunkat. A legjobb ilyenkor az ágyban maradni egy ideig, és megvárni amíg elmúlik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

hazipatika.com

kép: Ryan McGuire, Gerd Altmann/ Pixabay.com

 

2017 Kidsnews | All rights reserved