Horizon Zero Dawn – Egy játék, ami a jövőben él


Eboss Boss (14éves) - 2 éve

Horizon Zero down a 2017-es év legnagyobb szenzációja volt nem véletlenül. Véleményem szerint a világ egyik legjobb PS4 játéka, kiemelkedően jó grafikai élményt nyújtó hatásokkal, amiben egy szimpatikus Aloy nevű kitaszított hősnővel kell a világot megmenteni Hádésztól.

A játék kezdetén posztapokaliptikus jövőben születtél, egész kiskorú gyerekként kezded el játszani, barlangba esés követően találsz egy kis füles féleséget (Focus), ami segít neked a későbbi vadászatban.

A vadászat alatt nemcsak azt értem, hogy vaddisznót és egyéb vadállatokat nyírsz, hanem robotokat is, amik az emberiség szinte teljes megsemmisítését követően uralják a bolygónkat.

Az elmúlt több ezer évben robotok róják a tájat és primitív törzsekben élő embereket gyilkolnak meg, ha ez önmagában nem lenne elég az emberekben sem bízhatunk, mivel a játék alatt különböző banditák is megtámadnak bennünket. Ebben a furcsa és veszélyes világban kell végrehajtanunk a küldetésünk úgy – ahogy az életben is – menet közben kapunk csak információt arról, hogy mi történt a világgal, ki lehet az ellenség és főként hogyan maradhatunk életben a sokkal nagyobb és képzettebbek világában miközben nekünk csak egy íjunk és lándzsánk van.

Figyelem Spoiler következik! Ha magad akarod felfedezni a világod itt állj meg az olvasással. Ha szeretnél egy kis KI-KICSODÁT A HORIZON ZERO DOWN-ban, akkor jó helyen jársz.

Törzsek:

Outcast – számkivetettek, akivel semelyik másik törzs nem beszélhet, ide születsz te magad is.

Nora – egy harcos törzs, egy bizonyos “All-mother”-t tisztelnek.

Eclipse – egyfajta szekta, kedves módon meg akarnak ölni minket, mert hasonlítunk egy nőhöz. Hádészt tisztelik, és ennek örömére ősöreg robotokat hoznak vissza az életbe, akik ugyancsak ki akarnak nyírni bennünket.

Carja és Oseram – két harcos törzs, melynek fővárosa Meridian, királyuk pedig a sun-king-Avad

Shadow Carja – A jó hír az, hogy ők legalább nem mindig akarnak megölni. A rossz, hogy mindenki mást viszont igen.

Banditák – Bandit campekben laknak és fogjokat ejtenek, ugyancsak ki akarnak nyírni mindenkit, aki a közelükbe jön, és ha nem pusztítod el a Camp Alarmjukat, akkor még segítséget is hívnak.

Banuk – A jeges területeken élnek és nem sokat tudni róluk.

Öltözékek, amiket meg lehet vásárolni

Mivelhogy kitaszítottak vagyunk, az első ruhánk egy kitaszított ruha angolul “outcast”. De ezen kívül vannak más ruhák, amiket meg lehet vásárolni. Például a Nora Silent Huntert, amiben kevésbé leszel észrevehető, vagy a Nora Protector, Oseram Arrow Breaker amik védenek a támadásokkal szemben.

Fegyverek

Mint az elején már említettem az alap fegyver egy lándzsa, amihez az idők során szerzel egy Override-ot , amivel a magad oldalára állíthatsz egyes robotokat, de persze számtalan kategóriában szerezhetsz magadnak majd a céljaidhoz megfelelő fegyvereket. Mint a tripcaster, amivel például fel tudsz állítani különböző kötél csapdákat, de van robbanó, égő, és sokkoló kötél is. Nyilak esetében is számtalan lehetőséged lesz, egészen a páncélrepesztő nyilakig szaladt el a fejlesztők fantáziája.

Persze mindez semmi a robotok sokszínűségéhez képest, ahol a beszédes nevek Watcher, strider, scrapper segítenek minket a legyőzésükben, ahol a legnagyobb erényünk a gyorsaságunk és a kreativitásunk.

Ezt a játékot a világ legjobbjai között tartják és én csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, az egyetlen baj a játékkal, hogy csak PS4-re lehet kapni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved