Így lehet olcsóbb a repülőjegy


kidsnews (127éves) - 2 éve

Mióta elterjedtek a fapados légitársaságok és az egekbe szöktek az európai autópályadíjak egyre többen választják a repülést. A pár ezer forintos jegyeket persze még sokan csak az álom vagy a városi legenda kategóriában tudják elképzelni, de elhihetitek nem lehetetlen egy családi ebéd áráért a felhők felett utazni.

Most összegyűjtöttük nektek azokat az alap tudnivalókat, amelyek segítenek a legjobb és legolcsóbb repülőjegy felkutatásában.

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a legolcsóbb repülőjegyeket az tudja megcsípni, aki rugalmas az utazás időpontja vagy akár a desztináció vonatkozásában is.

  • Használj repülőjegy kereső, ár összehasonlító szolgáltatásokat, mint például a skyscanner, ezeken ugyanis több szempont szerint lehet listázni a járatokat.
  • Ha tudsz fapadosban gondolkodj, és ne cipeld magaddal a fél nappalit! Ezek a repülőjáratok azért kerülnek kevesebbe, mert a légitársaság a kapcsolt szolgáltatásokért külön pénzt kér. Rá kell fizetni például a kézipoggyász méreteit meghaladó csomag feladásáért, a fedélzeti étkezésért vagy akár a beszállókártya nyomtatásért. Persze ha elférsz egy kisebb táskába és becsekkolsz a telefonoddal online, akkor miattad nem kell, hogy fizesse a cég a pultnál állók, illetve a poggyászrakodók bérét, így neked is olcsóbb a szolgáltatás.
  • Foglalj időben és okosan! Szezonban -nyáron, karácsonykor, egyéb ünnepek, valamint az iskolai szünetekben- az indulás előtti 2-3 hónappal, más időpontokban 2-3 héttel a legnagyobb az esély akciós repülőjegyekre. Ha keresel mindig 1 főre keress és utána add hozzá a többieket, és abból sem lehet baj, ha a tervezett indulás előtt és után is körülnézel a kínálatban. Sokak szerint pedig az is használ ha a böngésző eközben inkognitó módba van kapcsolva.
  • Ne nézegesd a jegyet! Ha álmodozol vagy időről-időre visszanézel rá simán felhúzod magadnak az árat, mivel a kereslet-kínálatot felügyelő algoritmus egyre népszerűbbnek fogja értékelni az adott utat.
  • Ha már elmúltál 18, akkor pont- és kilométergyűjtő szolgáltatásokkal faraghatsz le a jegyárakból.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kép: Jan Vašek / Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved