Ijesztő sérülések, drámai jelenetek – Tour de France 2019


Naan (17éves) - 2 éve

Véget ért az idei Tour de France, a világ leghíresebb háromhetes kerékpáros versenye. A győztes, aki a párizsi befutó után viselte a sárga trikót, a mezőny legfiatalabb versenyzője, a mindössze 22 éves Egan Bernal volt, akinek első kolumbiaiként sikerült megnyernie a francia körversenyt.

Rendkívül izgalmas szakaszoknak lehettek tanúi azok, akik figyelemmel követték a három hétig tartó bicikliversenyt. Az első két és fél szakaszt Belgiumban rendezték meg, ezzel tisztelegve a belga legenda, Eddy Merckx előtt, aki 50 éve nyerte meg első Tour de France-át.

Julian Alaphilippe

Sok kemény hegyi szakaszon, rendkívül hosszú és fárasztó sík etapon, sprint befutón, valamint megannyi drámai történésen vannak túl a világ legjobbjai.

Ijesztő bukásokból sem volt hiány, az összetett győzelemért versenyben lévő fiatal belga, Wout van Aert az egyéni időfutamon nagy sebesség mellett ment bele egy útlezáró kordonba, majd olyan súlyosan megsérült a lába, hogy amint meglátta sebét, sokkot kapott, egy a kordonról leszedett molinóval kellett letakarni sérült lábát.

Az összetettet nagyon sokáig, szám szerint 14 napig Julian Alaphilippe vezette, aki aztán a 18. szakaszon veszítette el az előnyét a fiatal kolumbiai versenyzővel szemben.

Érdekes körülmények között vette át a sárga trikót Bernal, mivel a 18. szakaszt idő előtt félbe kellett szakítani a szörnyű időjárási körülmények miatt, a francia Alpokon átmenő bringások útját ugyanis hóesés és kisebb földcsuszamlás nehezítette meg. Mivel a szakaszt a megszakítás idején nagy előnnyel Egan Bernal vezette, így könnyedén átvette a vezetést a Quick Step francia versenyzőjétől. Az ominózus párizsi befutót idén az ausztrál Caleb Ewan nyerte.

A pontverseny győztesének járó zöld trikót idén is, immár 7. alkalommal a szlovák Peter Sagan nyerte 316 ponttal, valamint egy szakaszgyőzelmet is magának tudhat. A hegyi szakaszok legeredményesebbének járó pöttyös trikót Romain Bardet nyerte, míg a legfiatalabbak között legjobban teljesítő versenyző díját, valamint az összetettben első helyen végzőnek járó trófeát a 22 éves fiatal tehetség, Egan Bernal vehette át. A legjobb csapat idén a Movistar lett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved