Lassacskán 5-ös metró lesz a H5-ös HÉV – Magyarországra látogatott az orosz rave.


Poscher Dominik (21éves) - 2 éve

A Little big nevű formáció fennállásának 6. évét ünnepli idén, a köztudatba azonban a 2018 végén megjelent, Skibidi című számuknak köszönhetően kerültek be elsősorban. A zenéhez társuló mozdulatsort reményeink szerint mindenki jól ismeri, de ha esetleg mégse így lenne, van idő pótolni a hiányosságát. Csak úgy elővigyázatosságból. Nehogy aztán az év partyján felcsendüljön a nóta, és te ott álljál a saját sírodat megásva. Mi szóltunk…

Magyarországon különösképp hódít az orosz találmány. Elég csak megnézni egy-egy videoklipük kommentszekcióját a legnagyobb videómegosztó portálon, az első hozzászólások között könnyedén szembe jöhet egy “anyáááád” megnyilvánulás a cirill betűk tengerében. Információink szerint nemrég egy szalagavatón épp az utóbb említett táncot lejtette két srác, a helyet foglaló idősebbeket is tájékoztatva az új trendről.

Ha minden igaz, a minap a Budapest Park felé vette az irányt a páros, hogy felderítsék, élőben miképp is szólnak a legendás dallamok, valamint hogy mulat az igazi magyar, ha az összeköttető elem oly erős a fellépő és a közönség között, mint még sosem volt. A vodkának idehaza is nagy kultusza van, a tegnap színpadon álló négy tagnak pedig a vérében csörgedezik a nedű.

Másfél órányi tömény élvezet várt ránk. A koncert előtt nem sokkal a tánctér két harmada még betöltetlennek tűnt, szépen lassan azonban beözönlött a nép, hisz tudni lehetett: egy nem hétköznapi együttes készül a varázslatra egy olyan karakterrel, akit látni kell élőben.

Sok esetben a piros fények domináltak a performansz alatt, később a kék is előkerült, messze menő következtetéseket tehát nem érdemes levonni.

Számomra azonban mégis az ördög ugrott be az előbbi szín kapcsán, ismerve a dalszöveget s látva a klipeket, melyek közül nem egyben mindenki elfajzott, és csupa gonoszt megtestesítő elem jelenik meg. Lehet mindezt akármekkora komolysággal csinálni, a humor nyilván ott rejtőzik, teljesen normális emberekről van szó.

Akinek bármilyen kétsége lett volna efelől, netán az a gondolat tartotta rettegésben, hogy az AK47 című számuknál előkerül majd egy fegyver, lőgyakorlat céljából, az is végül száraz alsóval térhetett nyugovóra!

Hisz végül csak a karjaikkal imitálták a Kalasnyikov-gépkarabélyt. Hétköznapi megjelenéssel álltak színpadra, a frontember, Ilija Pruszikin ezúttal egy sima, hátrányalt hajviselet mellett tette le a voksát, a bajusz alakot nem láthattuk viszont. A női tag, Szonja Tajurskaja kihívó ruhát választott, de bőven a vállalható keretek között maradva, igazság szerint így volt tökéletes. A Pruszikin által akaratlanul is kicsit elnyomott Anton Liszov szája tájékán fekete színű díszítés azért ott volt emlékeztető jelként számunkra, hogy itt bizony nem holmi élő unikornisról van szó, hanem egy halott példányról – ahogy a Dead Unicorn mondja.

Elsőként a banda kevésbé ismert számai hangoztak el, az igazi rajongóknak azonban nyilván ez nem jelenthetett problémát. Kezdettől fogva egy tömböt alkottak, kezeik, s lábaik egyszerre lendültek mozgásba. Amint elmúlt az aggály, és a DJ a közkedvelt zenéket kezdte tálalni gyors egymásutánban, hozzájuk csatlakozott fokozatosan egyre több ember, míg lassan nem az egész tömeg ugrásaitól zengett a helyszín.

Ezt a sorozatot szakította meg egy 5 perces csend és sötétség, hogy aztán az utolsó számoknak mindkét fél újult erővel vághasson neki. A szünet alatt a legtöbben tudni vélték, hogy melyik szám fog következni, a “Faradenza! Faradenza!” skandálás – amint az első “Ra-ta-ta-ta” elhangzott, biztossá vált, hogy – valóban Delphoiból érkezett.

A koncert végeztével a tagok lepacsiztak az első sorban állókkal, Szonja ráadásként még be is vetette magát a fanok közé. Nem sokkal később mintha egy mentős kocsi szirénázását hallottam volna, könnyen lehet, hogy a hölgy egy-egy érintése szédítő hatással bírt.

Kisebb meglepetésemre az esemény tökéletes csütörtök esti családi programként is megállta a helyét. Az apuka nyakán csücsülő kisiskolás fiú elnyűhetetlenül tolta a Skibidit, majd a következő pillanatban a feleség vágtatott mosolyogva az első sorok közé a másik gyerkőccel.

Boldogság nem csak itt volt, egy magát jól érző úriember a hátizsákomat rúgta odébb 4 méterrel egy váratlan pillanatban. Tudjuk be a figyelmetlenségének, és a benne rejlő hatalmas erőnek az incidenst. Ezek után a “my dick is big” refrén joggal szólhatott elementáris erővel a torkából.

Aki esetleg most kimaradt volna a mókából, de ő is szeretné közölni a nagyvilággal az előbb említett angol szavakat így egymás mellé helyezve , az október 12-én feltétlen látogasson Debrecenbe, ahol még egy bizonyos Krúbi is tiszteletét teszi majd a Little big mellett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved