Dalpályázat: Lehet, hogy a te dalodra fog tombolni a Nagycirkusz közönsége


Kovács Barna (19éves) - 2 éve

Dalpályázatot hirdet a Fővárosi Nagycirkuszt fenntartó Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. A pályázókra szinte semmilyen megkötés nem vonatkozik azzal kapcsolatban, hogy milyen stílusú dallal pályázzanak, vagy hányan készítsék el a műveket. Mindössze annyit kérnek a szervezők, hogy a dal legyen pozitív hangulatú, és fejezze ki mindazt, hogy milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadások során.

Nem ez az első eset, hogy az intézmény alkotásra buzdította a közönségét. Az elmúlt években a cirkusz szeretne minél nagyobb hangsúlyt fektetni a tradicionális értékek ápolása mellett, a kortárs, történet mesélő előadásokra. Ennek érdekében szövetkezik a társművészetekkel is, mint például az irodalommal, a zenével, vagy épp a táncművészettel. 2018-ban irodalmi pályázatot hirdettek Csoda a Cirkuszban címmel, melyre verseket, novellákat vártak. A Fővárosi Nagycirkusz azt írja, hogy közel 200 pályamű érkezett az ország minden területéről, sőt még határon túlról is.

Az idei pályázaton, a cirkusz csodájának művészi megfogalmazását várják a dalszerzőktől.

Igor Suassuna képe

Bárki pályázhat a felhívásra, egyénileg és csapatban is lehet jelentkezni, viszont fontos, hogy 18 éven aluli jelentkezők esetén szükség van a szülők hozzájárulására is. A Fővárosi Nagycirkusz lehetőséget biztosít a jelentkezőknek arra is, hogy jegyet igényeljenek a Repülőcirkusz nevű műsoruk bármelyik, augusztus 10. előtti előadására.

Jelentkezni a dalpalyazat@maciva.hu e-mail címen lehet. Fontos, hogy a jelentkezők csatolják a pályaművüket mp3, mp4 formátumban, vagy YouTube linkként, illetve a dal(ok) élő előadásának technikai riderét is.

A pályaművek beküldési határideje 2019. augusztus 10.

A szervezők minden jelentkezőt augusztus 25-ig e-mailben értesítenek, hogy bekerült-e a döntőbe, melyet – A magyar dal napjához kapcsolódóan – szeptember 9-én tartanak a Fővárosi Nagycirkuszban. A szakmai zsűri által kiválasztott dalokat az előadók egy nagyszabású koncert keretében adhatják elő. A napot az eredményhirdetés zárja.

Bár a versenyeken a részvétel fontos nem a győzelem, azért a díjazás is egy lényeges részlet. Az első helyezett 1 millió forinttal, a második helyezett 500 ezer forinttal, a 3. helyezett 350 ezer forinttal, a közönségdíjas csapat pedig 500 ezer forinttal lesz gazdagabb.

A Fővárosi Nagycirkusz a pályázatra leadott műveket – a díjazástól függetlenül – a későbbiekben bármikor felhasználhatja így, ha igényes művet adtok le van arra esély, hogy egyszer visszahalljátok szerzeményeteket a cirkuszban.  Szerintem mindenképpen érdemes mindenkinek megpróbálnia, akit kicsit is érdekel a zene világa, hiszen bár pénzjutalom csak a legjobbaknak jár, az élménnyel és a tapasztalattal minden résztvevő gazdagodik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved