Magyar siker a Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen


kidsnews (127éves) - 2 éve

Ezüstérmes lett és különdíjat is kapott a szervezet vérellátó rendszerét modellező, szellemes magyar megoldás a Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen

Magyarországot Dobos Dominik és Székely Bálint képviselte.

A versenyt 2019. július 20. és 25. között rendezték meg Makaóban, ahol 52 országból, több száz résztvevő versenyzett 88 projekttel.

Célja, hogy tudományos és műszaki területen elősegítse a kreatív gondolkodást a középiskolás diákok körében, és feltárja a tehetségeket.

A megmérettetésen Magyarországot Dobos Dominik és Székely Bálint, a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 2. helyezettjei képviselhették, akik a MATEHETSZ támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program keretében utaztak ki a versenyre. A magyar delegációt Jakab László, a hazai verseny zsűrielnöke vezette. 

A magyar versenyzők az apparatus cardiovascularis felépítését, működését és betegségeit analógiásan bemutató, rendkívül szellemes vízvezetékrendszer-modellel ezüstérmet nyertek a nemzetközi projektek közül.

Ezen kívül megkapták a Makaói Tudományos és Műszaki Egyetem innovációs különdíját is, mert kardiológusok nagyra értékelték a modell oktatást elősegítő szerepét.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Magyar Innovációs Szövetség

2017 Kidsnews | All rights reserved