Meghallgatható YouTube-on a legújabb Hősök szerzemény


Kovács Barna (19éves) - 2 éve

Nem telt el két hónap az előző megjelenés óta, máris kijött a Hősök legújabb zenéje. A Játszunk című szám egy raktárépületben forgatott klip társaságában látta meg a napvilágot, és a Nemzeti Kulturális Alap, valamint a Burn támogatásával készült.

A hiphop formáció 2001-ben kezdte meg működését, amikor is két rap duó az Ammóniaszökevények (Joeker, Eckü)  és az Őrült oldal (Mentha Brash) összeolvadásából alakultak meg.

2003-ban megnyerték az Annimal Cannibals által szervezett HipHop Mission nevű tehetségkutatót, innentől kezdve megállíthatatlanok voltak és egymást követték a sokat mondó számok, a sikeres lemezek.

Természetesen azóta azért sok változáson ment keresztül a csapat, volt néhány év kihagyásuk, kiegészültek Gerysonnal, aki a négyesfogat dj-je, és magánéleti okokra hivatkozva 2014-ben sajnos háttérbe vonult a csapatból Brash.  Az utóbbi időben Szélinger Anna hangjával, is gazdagodott a formáció, és létrejött a Hősök zenekari felállása, amiben további zenészek is helyet kaptak.

A legújabb zenéjük hozza a szokásos dinamikát, és a refrénje is fülbemászó, nem lennék meglepve, ha a legközelebbi koncertjükön a rajongók már kívülről fújnák.

Jó lett a szám alapja, tetszik Anna hangja, és a fiúk is a megszokott lendülettel, és ritmusérzékkel rapelnek, ennek ellenére én kissé túl átlagosnak gondolom. Profin össze van rakva, de hiányzik belőle valami kis egyediség, amiről megjegyezném, amitől kitűnne a zenék tucatjai közül.

A dallal próbálnak reményt ébreszteni, motiválni. A szám verzéiben  Eckü és Mentha életéből hallhatunk részleteket, az ő példájukból meríthetünk erőt a nehezebb időszakainkban, és néhány tanács is elhagyja a fiúk száját. A refrén is egyértelműen erre utal, egy része így hangzik: „Nézz fel az égre, ott fent végtelen a remény ablakodon pislákol a fény nyisd ki, ülj le és mesélj”. Kicsit a szövegnél is azt érzem, amit a zenénél. Profik, frappánsak a sorok, de néhol picit közhelyes. Persze ez nem feltétlenül negatívum, könnyen megérthető az üzenet, és megtanulhatóak a sorok, de én jobban kedvelem a mélyebb szövegvilágot.

Összességében tetszett a zene, biztosan meg fogom még néhányszor hallgatni, és ezt nektek is javaslom. A Hősök tipikus példája annak, hogy van minőségi Rap zene Magyarországon, de annak ellenére, hogy a dal profi, és alapvetően jó hallgatni, bennem okozott egy kis hiányérzetet is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved