Nyári ruhatár frissítés


D.Barbara (20éves) - 2 éve

Neked is minden reggel nagy dilemmát okoz, hogy mit vegyél fel? Ez már nem divatos, ezt kinőttem, hoppá ezen itt egy lyuk, ó ez már nem tetszik stb… Ha neked is így kezdődnek a reggeleid, akkor ráfér a gardróbodra egy ruhatár frissítés.

Nem kell megijedni ez nem azt jelenti, hogy minden cuccodtól meg kell szabadulnod és egy rakás pénzt otthagyni a boltokban. Csupán egy kis időt kell szánnod a gardróbodra, na meg persze pár ruhaboltba sem árt benézni.

Első lépésként menj, nyisd ki a szekrényedet és dobálj ki belőle MINDENT. Ha ez sikerült, akkor most egyesével fogj meg minden darabot, ha szükséges próbáld is fel őket és tedd őket négy kupacba: kuka, adomány, marad, nem tudom. Ami már szakadt, elkopott azokat próbáld meg újrahasznosítani (ehhez rengeteg kreatív ötletet találsz a neten), vagy végső esetben dobd ki.

A még jó állapotú, de már megunt darabokat adományozd el, ami tetszik azt tartsd meg, amit nem tudsz pedig hagyd a végére és vedd újra a kezeid közé és dönts a sorsáról.

Most, hogy ezzel végeztél a megmaradt ruhadarabjaidat nézd át, mi mihez illik, milyen alapdarabjaid vannak és melyek hiányoznak. Írj egy bevásárlólistát a szükséges hiányzó alapdarabokról és irány a vásárlás.

Mehetsz plázába, piacra, vagy akár turiba is. Szerezd meg a szükséges darabokat és ha találsz pár divatos újdonságot is, ami tetszik azokkal is feldobhatod a szettjeidet. Vedd figyelembe azt is, hogy milyen eseményekre készülsz menni a nyáron (bulik, strand, fesztiválok stb.).

Fontos, hogy ne a divat legyen az elsődleges szempont ruháid megválasztásakor, hanem a saját stílusod.

Ügyelj arra, hogy számodra előnyös darabokat válassz. Illetve az ár mellett mindig ellenőrizd a termék minőségét is. Érdemes jó ár-érték arányú termékeket venni, amelyek időállók, így hozzájárulva a ruhaipar szennyezésének csökkentéséhez. Figyeljünk oda arra is, ha tehetjük, hogy a megvásárolt darab mennyire etikus körülmények között készült. Kerüljük azokat, amelyeket tulajdonképpen modernkori rabszolgákkal, gyerekekkel készíttettetnek a költségek csökkentése érdekében.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved