Párhuzamos világok? – Egy kísérlet, ami tényleg zárójelbe tehet mindent


kidsnews (127éves) - 2 éve

A keleti Tennessee-ben lévő Oak Ridge Nemzeti Laboratóriumban egy olyan kísérletre készülnek a tudósok, ami, ha eredményes teljesen összekuszálja mindazt, amit eddig a fizikaórákon a fejünkbe vertek.

Vége a standard modellnek amit az univerzumról ismertünk?

Leah Broussard nem kisebb dologra készül ugyanis, mint hogy megnyisson egy átjárót egy párhuzamos univerzumba.

A nyárra időzített projektben szubatomi részecskéket fognak felgyorsítani egy alagútban, majd egy áthatolhatatlan falnak ütköztetik őket. Ha minden jól megy és a párhuzamos univerzumok tényleg léteznek, akkor ez lesz az a pillanat, amikor a részecskék önmaguk tükörképévé válva megnyitnak egy átjárót az egyikbe.

„Elég szörnyű”

– így nyilatkozott maga Broussard is az elmét kissé összezavaró jelenségekről az nbcnews.com-nak, majd az is kiderült: egy ilyen párhuzamos univerzum – feltéve, hogy tényleg létezik – akár saját fizikai törvényekkel és saját történettel is rendelkezhet.

A kísérlet állítólag semmi rendkívüli dolgot nem igényel.

Arra ugyan kevés az esély, hogy önmagunkkal vagy az ismert történelmünk egy eltorzított változatával találkozzunk odaát, és a Stranger Things-ből ismert jelenetek sem valószínüek, de az simán elképzelhető, hogy a Föld tükörképe ott lesz és talán ugyanolyan igazi, mint amit mi is ismerünk itt nálunk.

Ha már most teljesen összezavarodtál itt van még egy kétségbeejtő tény: a kísérlet állítólag semmi rendkívüli dolgot nem igényel, csak olyan eszközöket és erőforrásokat használnak, amelyek már rendelkezésére álltak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

nbcnews.com

kép: Wikipedia, Gerd Altmann /Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved