Szexting: Segítség, fehérneműs képet kértek tőlem!


Orbók Réka (22éves) - 2 éve

Mi is az a szexting? Alapvetően a sex és texting angol szavakból áll össze és mindenfajta írogatás közben feljött szexuális téma, fénykép egymással való megosztás tartozik ide.

Mi ezzel a probléma?

Szerkesztőségi beszélgetéseink alatt arra a következtetésre jutottunk, hogy többféleképpen kell ezt a kérdést vizsgálni.

Először is ott az írott része, amikor szexuális töltettel, vagy akár egy szexuális aktust leírva beszélgetünk partnerünkkel.


(képünk illusztráció)

Főleg a távkapcsolatban élők szokták ezt a módszert használni arra, hogy kiéljék az egymással kapcsolatos vágyaikat úgy, hogy akár több ezer kilométer van köztük, illetve ott a másik rész:

a képküldés.

Én megértem, hogy ha nem láttad a párod már nagyon régóta akkor jó lenne kapni róla szexi fehérneműs, vagy meztelen képet, de ez semmiképp sem egy elvárható dolog. Én személy szerint sosem küldenék social media platformon (vagy úgy általában sehogy) ilyen intim felvételt, hisz sosem tudhatod, hogy mi lesz azzal a képpel, arról nem is beszélve, hogy számtalan egyéb kockázatnak is kiteszed magadat és ha itt tartunk a párodat is.


A Btk. szerint: aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyről pornográf felvételt megszerez vagy tart, készít, kínál, átad vagy hozzáférhetővé tesz bűncselekményt követ el! (képünk illusztráció)

Az pedig már evidens probléma, hogy ha szakítotok akkor a másik fél vissza is élhet a bizalmaddal, arról nem is beszélve, hogy ami egyszer felkerül az internetre, akkor az ott is marad!

De mi van akkor, ha kapcsolat még nem olyan szoros és már a viszony hajnalán is ilyen kérést fogalmaznak meg velünk szemben?  Olvasónk is hasonlóval találkozott, így engedélyével, változtatás nélkül közöljük vitaindítónak szánt levelét:

Szexting: Segítség, fehérneműs képet kértek tőlem!

„Egy ideje hallgatom a 14-15 éves osztálytársnőimet, ahogy a saját félmeztelen fotóikkal kapcsolatos botrányokról panaszkodnak. Arról, hogy az egyik elküldött egy ilyen képet egy fiúnak, az beállította háttérképnek és úgy mutogatja a haverjainak. Azonban eddig úgy gondoltam én sose fogok ilyen helyzetbe kerülni, hogy egyáltalán ilyesmi képet kérjen tőlem, rólam egy fiú. Úgy történt, hogy már egy ideje ismertem őt, beszélgettünk, bandáztunk is együtt, aztán rászoktunk a mindennapos chatelésre, így egyre közelebb kerültünk egymáshoz, volt, hogy szinte már szextingeltünk. Aztán egyszer csak megkérdezte, nem küldenék-e neki egy fehérneműs képet magamról úgy, hogy megnézi és utána rögtön kitörli. Hiába bíztam benne eddig szinte vakon, ez olyan helyzet volt, amikor 100%-osan biztos voltam benne, hogy nem törli ki a fotót (pláne, hogy csak fiú osztálytársai vannak). A kérésére nemet mondtam. Erre ő elkezdett erősködni és ettől már kicsit begőzöltem, elküldtem őt melegebb éghajlatra, végül teljesen megromlott a kapcsolatunk. Sokat gondolkodtam rajta, hogy elmondjam-e a szüleimnek, mert attól tartottam, hogy nagy ügyet csinálnak belőle. Azt pedig nem akartam, hogy ezért megbüntessék a fiút, hiába voltam rá mérges, vagy voltam szomorú és csalódott. És hogy miért voltam szomorú és csalódott? Mert kezdetben azt hittem, őt nem csak a nemi hormonok hajtják, később pedig úgy éreztem, hogy ő egy lányt csak a teste miatt szeret. Túlreagáltam? Lehet, sőt valószínű. Viszont biztosan jól tettem, hogy nem tettem eleget a kérésnek.

Az ilyen helyzetekben a legfontosabb, hogy amikor már csak a kényelmetlenség legkisebb érzését is tapasztaljátok gondoljátok át annak okait és azonnal lépjetek ki abból a helyzetből, amely a kényelmetlenséget okozza.

Ugyanakkor fontos megemlítenünk, hogy a netes párkeresés bugyraiban számtalan helyzettel találkozik egy mai fiatal, és bármennyire is berzenkedünk ellene, ez a fajta párkeresés már mindennapjaink részévé vált.

(képünk illusztráció)

Az egyik legszembetűnőbb és könnyen kiszűrhető csoport a virtuális szatíroké, vagyis a “párkereső” fiúknak/ férfiaknak – és amennyire a személyes sztorikból tudom, lányoknak/nőknek is – egy igen bizarr csoportja, akik kéretlenül nyomják az ember képernyőjébe a legbecsesebb testrészeiket. Az ilyen közösségektől és személyektől jó, ha távol tartjuk magunkat.

A “Szexting: virtuális szatírok” címmel készülő cikkünkben azzal fogunk foglalkozni hogyan kellene és lehet kezelni az ilyen csoporthoz tartozó párkeresőket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Képek: Andrés Rodrigez,Werner Heiber, Tomash Urlich, Vitabello /pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved