Tényleg megrohamozza az amerikai fiatalság az 51-es körzetet?


kidsnews (127éves) - 2 éve

Nemrégiben egy vicces felhasználó egy olyan eseményt rögzített be a Facebookon, amelyben a Nevada államban lévő szupertitkos katonai bázis, a legendásan őrzött 51-es körzet megrohamozását tette a rendezvény tárgyává. Több se kellett az Independence Day-en szocializálódott amerikai júzereknek.

„Mindenkit úgysem kapnak el”- hangzik a rendezvény jelmondata.

Néhány hét alatt több mint 1,4 millió felhasználó regisztrált a „STORM AREA-51” elnevezésű, szeptember 20-ra időzített programhoz, kinyilvánítva:

szeretnének végre találkozni a földönkívüliekkel.

Azóta persze kiderült, hogy az egész egy hülye tréfának indult, de úgy tűnik a folyamatot ez már nem állítja meg. Persze kérdés, hogy ki veszi komolyan a „Mindenkit úgysem kapnak el” jelmondatot, és ki fog ténylegesen a sivatag közepén, csörgőkígyók és puskacsövek között randalírozni a 45 fokban.

Az Egyesült Államok Légiereje ugyanis idejekorán jelezte: az 51-es körzetet alapvetően tesztekre és kiképzésre használják, és “a belépés minden esetben nagyon veszélyes.” Ez nem hatott, így hamarosan olyan információk is napvilágot láttak, amelyek a fegyverhasználatot sem zárják ki az esetleges behatolók feltartóztatásához.

A hívatlan vendégeket a semmiből feltűnő, jelöletlen helikopterek és azonosíthatatlan fegyveresek fogadják.

A titkos bázishoz számos, földönkívüliekkel összefüggő legenda kapcsolódik. A legnépszerűbb az, amely szerint a „roswelli incidens”, vagyis egy 1947-es földönkívüli hajótörés túlélőit és magát a sérült űrhajót is ide szállították a katonák. A folklór szerint azóta a két faj együtt dolgozik a roncs újraépítésén, miközben gőzerővel zajlik a számunkra korábban ismeretlen technológia földi viszonyokra történő adaptálása.

A roswelli incidens a legtöbbet emlegetett ufó-eset, de azóta sem sikerült megdönthetetlen, kézzelfogható bizonyítékot szerezni arra vonatkozóan, hogy valóban földönkívüli eredetű szerkezetre leltek a térségben.

Az csak olaj volt a tűzre, hogy az amerikai kormány hivatalosan sokáig nem is ismerte el a bázis létezését. Egészen 2013-ig ez volt a helyzet, akkor azonban a CIA feloldotta egy olyan dokumentum titkosítását, amelyben szó esik az 51-es körzetről. Ennek ellenére

maga az objektum az amerikai kormány egyetlen térképén sem szerepel. A polgári repülőknek a terület feletti légtér egy hatalmas, egybefüggő tiltott zóna, és még a műholdképekből is rendre kivágják ezt a részt.

A területet csúcstechnikával és különlegesen képzett katonákkal vigyázzák. A hívatlan vendégeket a semmiből feltűnő jelöletlen helikopterek és azonosíthatatlan fegyveresek fogadják, de még a közeli lőtéren gyakorlatozó katonai pilóták is hosszas elbeszélgetésre számíthatnak, ha véletlen a terület közelébe manővereznek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek Wikimedia Commons, Wikipedia

2017 Kidsnews | All rights reserved