U17-es labdarúgó-vb: Nigéria, Ecuador és Ausztrália a csoportunkban


kidsnews (127éves) - 2 éve

A magyar válogatott Nigériával, Ecuadorral és Ausztráliával került azonos négyesbe a brazíliai U17-es labdarúgó-világbajnokság csütörtöki, zürichi csoportsorsolásán- közölte az MTI.

A csapatokat két korábbi U17-es vb-n felfedezett futballista, a brazil Sonny Anderson és a nigériai Celestine Babayaro húzta ki. A magyar válogatottat legutolsóként sorsolták ki, méghozzá a B csoportba, amelyben az ötszörös győztes nigériai csapat mellett Ecuador és Ausztrália kapott helyet.

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese mindhárom csoportmérkőzését a goianiai Olimpiai Stadionban játssza le: október 26-án Nigéria ellen kezd, majd 29-én Ausztrália, november elsején pedig Ecuador következik.


A brazíliai tornán 24 csapat vesz részt. A sorsoláson hat darab négyes csoportot alakítottak ki, a magyarokat a negyedik kalapból húzták ki, s a nemzetközi szövetség (FIFA) szabályainak megfelelően a “kalaptársak” mellett európai riválist sem kaphattak ellenfélnek. A kvartettekből az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, s onnantól kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Képünk korábban Telkiben készült.

A magyarok májusban harcolták ki a részvételt azzal, hogy az írországi Európa-bajnokságon ötödik helyen zártak.

 “Nehéz megmondani, pontosan mennyire erős a csoport, amelybe kerültünk, ez majd az ellenfelek alapos feltérképezését követően derül ki”

– idézi a magyar szövetség honlapja Preisinger Sándort. A szakvezető hozzátette, olyan válogatottakkal találkoznak, amelyek felnőtt szinten gyakori résztvevői a vb-knek, ezért egészen biztos, hogy korosztályos csapatuk is komoly játékerőt képvisel. Külön kiemelte Nigériát, amely eddig a legtöbbször nyerte meg a korosztály világbajnokságát. Az afrikai együttes ötszörös U17-es aranyérmes, és további három alkalommal szerepelt a fináléban.

“A célunk természetesen az, hogy kiharcoljuk a továbbjutást a torna nyolcaddöntőjébe. Örülök, hogy minden csoportmérkőzésünket ugyanabban a stadionban játsszuk, így nyugodtabb lehet a meccsek közötti felkészülés, de bízunk benne, hogy a vb későbbi szakaszában más stadionokat is megnézhetünk majd”

– közölte Preisinger. A világbajnokságig három összetartás vár még a csapatra. Júliusban elsősorban a kerettagok aktuális erőállapotára lesz kíváncsi a szakmai stáb, augusztusban Csehországban vesznek részt felkészülési tornán, szeptemberben pedig a horvátokkal játszanak edzőmeccseket.

A vb csoportbeosztása:

A-csoport: Brazília, Kanada, Új-Zéland, Angola
B-csoport: Nigéria, MAGYARORSZÁG, Ecuador, Ausztrália
C-csoport: Dél-Korea, Haiti, Franciaország, Chile
D-csoport: USA, Szenegál, Japán, Hollandia
E-csoport: Spanyolország, Argentína, Tádzsikisztán, Kamerun
F-csoport: Salamon-szigetek, Olaszország, Paraguay, Mexikó

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, mlsz.hu

Kiemelt kép: pixabay.com

 

2017 Kidsnews | All rights reserved