Utasbiztosítások: ezt tudnod kell mielött elindulsz nyaralni


kidsnews (127éves) - 2 éve

Amikor végre eljön a vakáció és közelít a nyaralás időpontja, nem ritka, hogy a nagy izgalomban teljesen elfelejtkezünk az egyik legfontosabb dologról: a biztosításról. Pedig hatalmas bajba lehet kerülni nélküle, mivel egy váratlan esemény simán rombadöntheti a családi költségvetést, túlélőtáborrá változtatva a várva várt pihenést.

Kevesen tudják, de alanyi jogon jár, minden 3 és 18 év közötti magyar állampolgárnak balesetbiztosítás

-tudtuk meg Krupa Zsófiától a Generali Biztosító szakértőjétől.

Egy nem várt esemény simán rombadöntheti a családi költségvetést.

A kockázatviselés a Magyar Köztársaság területén állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárra a 3. életéve betöltésének napjától, a 18. életéve betöltésének napjáig terjed ki. Napi 24 órában él és a Föld valamennyi országára vonatkozik.

A díjat a Generalival kötött biztosítási szerződés alapján a magyar állam fizeti, így a szülők részéről nincs szükség semmiféle szerződéskötésre. Az adatokat csak akkor ellenőrzik, ha valaki bejelenti a balesetet, azaz a szolgáltatási igényt. 

Az EEK-kártya csak az adott ország állampolgárainak járó sürgősségi ellátást állja.

Az állami gondoskodást azonban érdemes kiegészíteni valamiféle öngondoskodással is. Külföldi táborok esetében például érdemes utasbiztosítást kötni, hiszen még meglévő EEK-kártya mellett is csak az adott ország állampolgárainak járó sürgősségi ellátás vehető igénybe, ami emiatt gyakran önrészességet is jelent.

Egy utasbiztosítás ennél jóval többet nyújt.

24 órás telefonos segítségnyújtást és különböző utazási segítségnyújtás szolgáltatásokat tartalmaz (pl. a biztosítási esemény miatti extra szállás, illetve utazási költségek), szükség esetén téríti a hazaszállítás költségeit, valamint a terméktől függően az útipoggyászra is fedezetet nyújt.

A fentiek szerint is egy utasbiztosítás komoly segítséget jelenthet a külföldön bajba jutott diák részére. A 30 éven aluliak számára az EUB külön termékcsaládot (Junior termékek) kínál európai vagy Európán kívüli ösztöndíjas utazásra, illetve a szakmai gyakorlatokra Európa területére.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kép: Ryan McGuire, succo,Stefan Keller/ Pixabay.com

 

 

 

2017 Kidsnews | All rights reserved