Zero waste – bevásárlás


D.Barbara (20éves) - 2 éve

Zero waste cikksorozatunk következő állomása a bevásárlással foglalkozik. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot ahhoz, hogy már a bevásárlás során is csökkenteni tudjuk a hulladékot:

  • Bevásárló táska – szerezzünk be egy, vagy akár több többször használatos bevásárlótáskát (amennyiben még nincs) és mindig vigyük magunkkal, ha bevásárolni megyünk. Így nem lesz szükségünk a boltokban kapható egyszerhasználatos műanyag zacskókra.
  • Figyeljünk a csomagolásra – gyakran találkozni akár darabonként becsomagolt gyümölcsökkel is, ami igen elszomorító. Kerüljük az ilyen termékek vásárlását. Amennyiben lehetőségünk van rá vásároljunk a helyi piacokon és kérjük saját, többször használatos táskáinkba a termékeket, ne kérjünk plusz csomagolást.
  • Kulacs – akárhová megyünk (nem csak vásárolni) mindig vigyük magunkkal a kulacsunkat, így nem lesz szükségünk egyszerhasználatos palackos üdítőre, ha útközben megszomjaznánk. Egyébként több kávézó is szívesen elkészíti elviteles italunkat saját kulacsunkba, bögrénkbe – ha kérjük.
  • Helyi kiskereskedők – a helyi pékség, hentes, zöldséges stb. általában nyitottabb a csomagolásmentes vásárlásra, mint a nagy áruházak. A csomagolás nélkülözése mellett pedig fenntarthatóbb helyen is vásárolsz így, hiszen a helyi családokat támogatod a nagy áruházak tulajdonosai helyett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved