Augusztus 7-ig lehet pótfelvételire jelentkezni


kidsnews (127éves) - 2 éve

Legkésőbb 2019. augusztus 7-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre – derült ki az Oktatási Hivatal közleményéből.

Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 24-én zárult általános eljárásban egy általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba.

A pótfelvételi eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen – szinte kizárólag önköltséges – képzésére lehet jelentkezni a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben 2019. augusztus 7-én éjfélig. A 2019. évi felsőoktatási pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a felvi.hu honlapon olvashatók.

A jelentkezést legkésőbb augusztus 7-én éjfélig hitelesíteni is szükséges Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva.

Minden előírt dokumentum feltöltési határideje is 2019. augusztus 7. éjfél. Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak itt közlik a vizsga időpontját is, és az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek.

A ponthatárokat előreláthatólag 2019. augusztus 26-án hirdetik ki, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételiben az általa megjelölt képzésre. A 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a 2019. július 24-én meghatározottnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alap- és osztatlan képzés esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pontnál.

A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg 2019. augusztus 31-ig.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

oktatas.hu

képek: Alexas_Fotos, Ken Shelton/ pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved