Élménybeszámoló: ilyen volt a Balaton Sound


DumásKisCsaj (17éves) - 2 éve

Nehéz szavakat találni több olyan eseményre, amik egymás után következtek be és néhány nap alatt zajlottak le. A Soundon olyan koncerteket hallgattam végig és bulizhattam olyan előadók zenéire, akiket évek óta szeretek és követek…

Minden, ami fesztiválozás közben történt, örök életre szóló emlékek lettek számomra.

Sose fogom elfelejteni az első Soundos életérzést, a fellépőket, a fényeket, a hangtechnikát, a látványt, az éljenző és önfeledt tömeget, fiatalok tucatjait menőbbnél-menőbb szerelésekben.

fotó: Sandor Csudai

Az első fellépő a fesztivál területén, amin részt vettem az Timmy Trumpet, az ausztrál DJ koncertje volt. Amellett, hogy Timmy mekkora bulit adott le és a közönség mennyire jól érezte magát, az is látszott rajta, hogy szereti Magyarországot, hisz nem először és remélem nem is utoljára járt nálunk.

A koncert közben sikerült barátkoznunk is, néhány belgára találtunk rá, akikkel valamilyen oknál fogva elég jót ugráltunk és mindenki vevő volt a másik poénjára, megszólalására.

Az amerikai DJ duó, a The Chainsmokers előadására tulajdonképpen véletlen keveredtünk, nekem nem okozott akkora extázist, nem volt különösebben fontos, hogy láthatom/hallhatom őket élőben. Ugyanakkor ezt a koncertet első sorban azért akartam végig hallgatni, mert a számokhoz sok-sok emléket tudok csatolni. Az egyik az, hogy a gimis gólyabálra kellett készítenünk egy Lip Dubot amit a duó egyik számára készítettünk el. Felejthetetlen délután volt az is, illetve a koncert is. 

Az első Soundos napomat egy gyönyörű tűzijáték koronázta meg, amit a Balaton partjáról, közvetlen a vízpartról néztem végig. Ez a csoda igazán feltette az i-re a pontot, a remek hangulatot csak tovább fokozta. A nagyobb koncertek után még benéztünk több másik színpadhoz, de tartalékoltunk az erőnkkel hisz másnap Armin van Buuren szórakoztatta a nagyérdeműt.

És igen, a holland dj koncertje volt az egyik legjobban várt előadás, mivel számait bárhol elkezdtem “kornyikálni” és itt szinte az első sorból nézhettem végig és hallgathattam meg azokat.

Azt kell mondanom még most is, hogy WOW… ki kell emelnem, hogy a szervezők nem csak ekkor, hanem a többi nagyszínpados koncerten is kitettek magukért, ami a grafikákat és a színpadi jeleneteket illeti.

Látszott, hogy rengeteg munkát fektettek a látvány kialakításába. Nos, mikor a BlahBlahBlah jött akkor tényleg telitorokból énekeltem. Bő egy hétig rekedt voltam és alig volt hangom… de igazán megérte mert jó volt és egyszer vagyunk fiatalok. 😉

fotó: László Mudra – Rockstar Photographers

Vasárnap a G-Easy fellépését vártam a legjobban! Ennek ellenére véleményem szerint nem kell – és nem is tudok – többet hozzáfűzni:

fantasztikus volt!

Bár az időjárás elromlott a koncert alatt, a hangulat nem, így ez is felejthetetlen élmény marad. Örök képként égett a memóriámba, ahogy a csini, fesztiválozós szettre kivétel nélkül mindenki felvett egy melegítő felsőt vagy egy kis kabátot… vicces képek születtek itt. 

Annak érdekében, hogy a sorból ne maradjon ki egy magyar előadó se,

a Halott Pénz fellépése mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

Az idén 15. születésnapját ünneplő formáció fergeteges koncertet nyomott le a Soundon. Azt hiszem nem kell senkinek sem bemutatnom őket hisz a rádiókban is gyakran hallhatjuk a slágereiket, amik elég könnyen beragadnak a fülünkbe. Lehet a kis (elég hosszú) betegségemre rátett ez a koncert is mert az, hogy itt én csöndben élvezzem az ő zenéjüket na az lehetetlen volt. Így bár rekedten, de végig énekeltem a slágereket… és úgy gondolom jól tettem.

Ez a pár kiemelt koncert csak néhány színfolt volt azon a bőséges zenei palettán, amit a szervezők kínáltak. Rengeteg esemény közül lehetett választani, szerintem mindenki megtalálta magának azt a színpadot, sátrat, DJ pultot, területet, ahol kedvenceit halhatta és maximálisan ki tudott kapcsolódni.

Nekem a fesztivál minden perce okot adott arra, hogy remek emlékként könyveljem el a történteket. Örömmel tölt el, hogy részt vehettem rajtuk, már most is – egy hónappal az esemény után –, hogyha visszagondolok 100 százalékosan tudom állítani, hogy a betegeskedés ellenére is megérte, mert csodálatosan éreztem magam a barátaimmal és azokkal az ismerősökkel, akikkel összefutottam. És bár végül nem vettek rá, hogy Bungee-Jumpingoljak, de… jövőre is lesz Balatom Sound, nemde? Talán majd akkor elég bátor leszek egy ugráshoz is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved