Bemutatkozott a szegedi kajak-kenu világbajnokságra készülő magyar válogatott


kidsnews (127éves) - 2 éve

Augusztus 21 és 25 között minden bizonnyal Szegedre figyel majd a világ, hiszen itt kerül megrendezésre az idei olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság. A Magyar Kajak-Kenu Szövetségverseny, versenyt megelőző sajtótájékoztatóján a magyar válogatott összetétele volt a központi téma.

A jövő héten kezdődő vébével kapcsolatban jó előjel, hogy elővételben rengeteg jegy elkelt. A szombati és a vasárnapi versenynapon már tele az A és a B lelátó is, de azért néhány jegy még megvásárolható a C-re. Ötvenhat magyar versenyző vesz részt a vb-n, hasonlóan emlékezetes pillanatokra és a szervezők nagyszerű eredményekre számítanak csakúgy, mint az eddigi három világbajnokságon is.

Kajakban hat-hat női és férfi, kenuban pedig három-három női és férfi kvóta szerezhető Szegeden, Hüttner Csaba ennek megfelelően állította össze a magyar válogatott keretet.

„Férfi kajakban az egyéni teljesítmények alapján jelen pillanatban a világ élvonalába tartozunk, ezt megmutatta például Kopasz Bálint idei Európa Játékokon és a Világkupán is. Négyesünk tagjai pedig 500 egyesben teljesítettek kiválóan, szerintem az átlagot nézve talán a legjobbak a világon, de ezt a négyesre is át kell ültetni. Kulcskérdés, hogy négyesben megszerezzük a négy indulói helyet.”

-mondta el a szövetségi kapitány.

Párosban Kozák Danuta és Kárász Anna, négyesben pedig Medveczky Erika, Gazsó Dorka, Csipes Tamara és Bodonyi Dóra száll harcba a kvótákért, és nem titkoltan az aranyérmekért.

A női kajak volt az elmúlt években a húzószakág, és várhatóan ez a világbajnokságon is így lesz. A hat kvóta megszerzése érdekében stratégiai döntéseket kellett meghozni.

„A legerősebb női páros tagjai, Kozák Danuta és Kárász Anna így nem szerepelnek a négyesben, de szerintem van ma hat-nyolc olyan női kajakos Magyarországon, aki bármikor bevethető egy ilyen szintű világversenyen, és képes a kvótaszerzésre”

– folytatta Hüttner Csaba.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a para-világbajnokságon is számíthatunk éremre, legalábbis az idei formákat tekintve, de itt is a minél több kvóta megszerzése lesz a cél. Az erőviszonyokat egy fiatal srác, a friss Eb-győztes Kiss Péter változtatta meg az elmúlt hónapokban, aki nemcsak a nemzetközi mezőnybe robbant be a semmiből, hanem a hazai riválisokat is meglepte.

A versenyzőknek a jövő hét szerdától lehet szurkolni Szegeden a Maty-éren, hiszen a paradöntők már a világbajnokság első napján elkezdődnek, és egészen szombatig tartanak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

2017 Kidsnews | All rights reserved