Fagyival ki lehet bírni – remekül érzik magukat a Debreceni Állatkert lakói


kidsnews (127éves) - 2 éve

A klímaváltozás következtében egyre gyakrabban tapasztalhatjuk a hazánktól idegen, szinte elviselhetetlen meleget. Ilyenkor nemcsak nekünk, de az állatoknak is különös odafigyelésre van szükségük, hiszen ők is nehezen viselik a szélsőséges időjárást. 

A Debreceni Állatkertben igyekeznek mindent megtenni, hogy az állatoknak segítsenek átvészelni a hőhullámokat, így kellemesebbé téve mindennapjaikat. A hűtőfürdőzés mellett lédús takarmányokkal; fagyasztott finomságokkal, jegelt- halakkal, húsokkal és gyümölcsökkel próbálják könnyebbé varázsolni e forró időszakot. A cívisváros állatkertjének lakói ilyenkor az árnyékos, hűvös, vizes helyeket részesítik előnyben.

Természetesen nemcsak az állatoknak biztosítanak megfelelő hűsölési lehetőséget, hanem a nagyközönségnek is. A Nagyerdő mikroklímája ugyanis kedvezőbb a belvárosénál, egyrészt a terebélyes fák árnyat adó lombjai, másrészt a környező vízfelületek miatt, így minden adott egy kellemes nyári sétához.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved