ICF kajak-kenu: a 16 éves Kiss Péteré az első magyar világbajnoki cím!


kidsnews (127éves) - 2 éve

A parakajakos Kiss Péter fantasztikus versenyzéssel megszerezte az első magyar érmet, és mindjárt az első aranyérmet az ICF olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Kiss Péter megszerezte a paralimpiai kvótát is.

Várható volt, hogy az idén berobbant, 16 évesen Európa-bajnoki címet nyert Kiss Péter a szegedi világbajnokságon is érmet nyerhet, de a legmerészebb álmok váltak valóra:

a fiatal parakajakos elképesztően érett versenyzéssel győzött a KL1-es kategóriában

megszerezve ezzel a magyar küldöttség első érmét. És nem mellékesen a paralimpiai kvótát.

„A hátszél nem könnyítette meg a rajtot, nem úgy akadt a lapát, ettől féltem is a verseny előtt, de tudtam, hogy ha nem borulok be, akkor utána nem lesz baj, bele tudok majd pörgetni. Az utolsó 50 méteren nagyon izgultam, hogy mi lesz, nem hittem el, hogy van ilyen, de a szurkolók tényleg beordítottak a célba. Ha ők nincsenek, szerintem nincs meg az aranyérem se. Az edzőmnek, a családomnak és a barátaimnak is nagyon köszönöm a támogatást! A paralimpián is hasonló a célom egy még komolyabb felkészülés után”

– mondta az újdonsült világbajnok.

Lucz Anna és Kiss Blanka K-2 200 méteren szerezte meg az épek versenyében az első magyar érmet, azzal, hogy a harmadik helyen ért célba.

Eközben természetesen a többiek sem tétlenkedtek. A Hagymási, Medveczky páros arany-, a Hajdu, Jonatán kettős ezüst-, a Lucz, Kiss egység pedig K-2 200 méteren bronzérmet nyert. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

2017 Kidsnews | All rights reserved