Kihirdették a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait


kidsnews (127éves) - 2 éve

2019. augusztus 26-án zárult a felsőoktatási pótfelvételi eljárás. Augusztus 7-ig 9 299-en jelentkeztek a felsőoktatásba, közülük 6 421-en kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat szeptemberben.

A pótfelvételi eljárásban alapképzésre 4 453, felsőoktatási szakképzésre 1 049, osztatlan képzésre 469, mesterképzésre pedig 450 főt vettek fel.

A pótfelvételiben egy szakra és egy intézménybe lehetett jelentkezni, és jellemzően önköltséges képzésekből lehetett választani.

A most megállapított ponthatárok legalább olyan magasak, mint a július 24-én meghatározottak. Ha többen, illetve jobb felkészültségűek jelentkeztek egy képzésre, mint az általános eljárásban, akkor előfordulhat, hogy a pótfelvételi ponthatára meghaladja az általános eljárásét.

Az Oktatási Hivatal (OH) a jelentkezőket a döntésről SMS-ben értesíti.

A besorolási döntés az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető; erről az OH minden jelentkezőt e-mailben is tájékoztat. A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tájékoztatót felsőoktatási intézményüktől kapják meg a besorolási döntést követően.

A legnépszerűbb képzések – a felvettek száma alapján
(alapképzés és osztatlan mesterképzés)

A legnépszerűbb intézmények – a felvettek száma alapján

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Oktatási Hivatal

kiemelt kép: Gerd Altmann/Pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved