Kipróbáltuk – Terra Mítica park Benidorm


kidsnews (127éves) - 2 éve

Bár itthon nem nagyon vagyunk elkényeztetve a vidámparkok vonatkozásában, a világ más részein továbbra is, és egyre inkább hódít ez a fajta szabadidős tevékenység.

Persze eközben azt is látni, hogy a látogatók már nem elégszenek meg akármivel, nem elég egy rozsdás körhinta, a szanaszét hajlított légpuska és a néha-néha lepattanó plüssmaci. Valami több is kell már az élménydús szórakozáshoz.

A szórakoztatóipar reakciója a fentiekre a tematikus élményparkok létrehozásában érhető tetten.

Ezek azok a nem ritkán kisvárosnyi méretű vidámparkok, ahol több napot is simán eltölthet a nagyérdemű, miközben az adrenalinbombák mellé némi történelmet vagy valamiféle filmes élményt kap. Ezek közül a parkok közül néhány számunkra is elérhető távolságra van. Ilyen például a Movie Park a németországi Dorsten közelében vagy a Walt Disney Studios Park a francia főváros mellett.

Mi most a Földközi-tenger ősi civilizációit bemutató, a spanyolországi Benidorm mellett található Terra Mítica-ban tölthettünk el egy napot.

A hatalmas, és a vízes elemekkel nem szűkölködő vidámpark több ezer év mitikus történelmét és hőseit mutatja be nekünk, az ókori Egyiptom, Görögország, Róma és a földközi-tengeri szigetek, mutatós díszletei között. 

A felhőkarcolóiról és csodálatos tengerpartjáról híres Benidorm Spanyolország keleti részén, Valencia autonóm közösségben, a Costa Blanca partján található. Az egykori halászfalu mára már egy égig érő épületekkel teli üdülővárossá alakult át.

Az élménypark egy valóságos időkapszula. Lehetőségünk volt hajózni a Níluson, menekültünk mitikus szörnyek elől, lövöldöztünk egy labirintusban lézerfegyverrel a fel-felbukkanó minotauruszokra (na jó ez nem annyira korhű) és felálhattunk az ókori olimpiák dobogójára. Néhány díszlettel odébb pedig még egy ágyútűzben elsüllyedő kalózhajót is láttunk. Mindeközben pedig minden öt percben csobbantunk egyet.

A Terra Mítica-ban ugyanis két dologra lehet biztosan számítani: a véráramodban megjelenő adrenalinra és arra, hogy bármit is csinálsz, bármerre mész tök vizes leszel.

A játékok nagy része ugyanis úgy van kitalálva, hogy a szinte állandóan sütő nap és a forróság miatt ne vesszen kárba az amúgy igen borsos áron mért belépő.

Figyelem a fűrdőruha kötelező!

A történelmi visszatekintés persze nem minden, van itt sok-sok más dolog is, ami a kicsiknek és nagyoknak egyaránt garantálja, az életkorhoz igazodó formában az izgalmakat.

Terra Mítica Benidorm: bár a szél miatt nem minden játék volt nyítva, így is hatalmas élmény volt, értékelésünk tehát 10/10.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved