LEGO Lombház – cukornádból készült kockákkal


kidsnews (127éves) - 2 éve

Mióta a LEGO Csoport piacra dobta az első növényi eredetű polietilénből készült kockáit, azóta a fenntartható technológiával készített elemek egyre gyakrabban jelennek meg a LEGO szettekben. A Lombház az eddigi legtöbb fenntartható kockát tartalmazó LEGO szett, ezáltal fontos mérföldkő cégcsoport fenntarthatósági céljainak elérésében.

A most megjelent lombház tele van játékra invitáló részlettel, egy folyóval kettészelt domborzati alaplappal rendelkezik, és a fa teteje is eltávolítható, így lehetővé teszi, hogy betekinthessünk a három részletes kidolgozású kabinba.

Az egyik különlegesség, hogy a 185 növény és a levelek mind cukornád alapú, fenntartható anyagból készültek, köztük a lombkorona cserélhető elemei is

amelyek tartalmaznak egy nyári zöld, illetve egy őszi sárga és barna kollekciót.Tim Brooks a LEGO Csoport környezetvédelemért felelős alelnöke elmondta:

„Mikor először megláttam a szettet teljesen el voltam ájulva. Nemcsak azért, mert fantasztikusan néz ki, hanem azért is, mert pontosan képviseli azt, amiért olyan sok időt és energiát fektetünk új fenntartható anyagok azonosításába, hogy megóvjuk természeti kincseinket és megtartsuk a bolygónknak tett ígéretünket. Ez egy igazán fontos lépés azon nagyratörő célunk elérésében, hogy minden LEGO elemet fenntartható anyagokból gyártsunk.”

2018 óta a LEGO Csoport a növényi elemeket – beleértve a fákat, a leveleket és a bokrokat – növényi eredetű polietilénből készíti, amelyet fenntartható módszerekkel, cukornádból állítanak elő. A gyerekek és a szülők semmi változást nem fognak észlelni, sem a minőségben, sem a megjelenésben, sem a tartósságban, mivel a növényi eredetű polietilén ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos polietilén. Ezek az elemek fontos mértföldkövet jelentenek a LEGO Csoport azon ambiciózus elköteleződésében, hogy termékeit 2030-ra fenntartható anyagól gyártsa.

A Lombház egy példa arra, hogy a LEGO Csoport hogyan aknázza ki a közös alkotásban rejlő lehetőségeket, hogy előmozdítsa az innovációt.

Az eredeti ötlet a LEGO IDEAS platformon keresztül érkezett, ahová a LEGO rajongók feltölthetik kreatív építményeiket. Ezután a felhasználóknak lehetőségük van értékelni és támogatni a modellt, és ha elég támogató összegyűlik, a kreáció a LEGO mesterépítők segítségével bekerülhet a hivatalos LEGO szettek közé. Ebben az esetben az ötlet Kevin Feeser rajongótól érkezett Nancyből, Franciaországból. Kevint elsősorban a természet iránti rajongása inspirálta arra, hogy megépítse a lombházat, amely az ő esetében egy igen kifinomult LEGO építési képességgel párosul.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

well.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved