Másodszor szerveztek építőtábort a Kis-Balatonnál


kidsnews (127éves) - 2 éve

A munka becsületét és szeretetét is megtanulják, de akár majdani dolgozói is lehetnek a vízügyi ágazatnak azok a fiatalok, akik részt vesznek a második alkalommal megszervezett kis-balatoni építőtáborban – fogalmazta meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója csütörtökön.

Az építőtáborban tíz nap alatt 30 zalaegerszegi gimnazista tölti az idejét. Fotó: MTI/Varga György

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BFNPI), a zalakarosi Szabadics Zrt. és a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány által a zalaszabari Holnapocska Tábor keretein belül másodszor szervezett építőtáborban tíz nap alatt 30 zalaegerszegi gimnazista tölti az idejét. Láng István szerint olyan környezetben lehetnek, ahol

“ráéreznek a víz és a természet szépségeire, és talán meg is becsülik azt”

Puskás Zoltán, a BFNPI igazgatója kifejtette: a táborozók nagyrészt a nemzeti park területén végeznek hasznos munkát, amivel sikerül “kiszabadítani őket” a számítógépek, mobiltelefonok virtuális világából.

Fotó: MTI/Varga György

A fiatalok az elmúlt napokban a kápolnapusztai bivalyrezervátumban kertészkedtek, kerítéseket, kapukat csiszoltak és festettek. Értékes munkát végeznek, mivel a 14 bemutatóhelyen évente mintegy félmillió látogatót fogadó nemzeti parknak nagy fejtörést okoz a helyszínek folyamatos karbantartása, gondozása.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved