Több mint kétezren kapnak Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjat


kidsnews (127éves) - 2 éve

Az érvényes pályázatot benyújtók negyvenhat százaléka, több mint kétezer pályázó nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjait idén – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal csütörtökön.

A kiírásra a programban részt vevő huszonöt felsőoktatási intézmény valamelyikében eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytató alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók pályázhattak.

A közleményben azt írták, a túljelentkezés kétszeres volt: több mint 4400 pályázat érkezett, mintegy 5,5 milliárd forint ösztöndíjigénnyel. A program négymilliárd forintos keretösszege a tavalyi évhez képest tizenhárom százalékkal több ösztöndíjas támogatását tette lehetővé – emelték ki.

A nyertesek nettó 50-300 ezer forint támogatást kapnak öt, illetve tíz hónapon keresztül,

az őket fogadó felsőoktatási intézmények pedig a saját pályázóik által elnyert ösztöndíj 40 százalékának megfelelő kutatási-működési támogatáshoz jutnak hozzá.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program célja, hogy az egyéni kutatói-alkotói kiválóság támogatásával fokozza az egyetemek tudományos teljesítményét. A 2016 óta eddig több mint 6600 ösztöndíjat ítéltek oda, és a felsőoktatásba most belépő diákoknak kiírt pályázaton tíz százalékkal többen kaptak ösztöndíjat, mint tavaly.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved