Skillet: új albummal tért vissza a sikeres keresztény rockzenekar


Kovács Barna (19éves) - 2 éve

Augusztus elején adta ki 11. lemezét a Skillet nevű keresztény rock/hard rock zenekar. Az együttes már többször került a Grammy díj közelébe, és korábbi albumával a Billboard lista elején is járt.

A zenekart 1996-ban alapította John Cooper és Ken Steorts, akik a Skillet (azaz a serpenyő) nevet adták a formációnak, mert bár két különböző stílusú zenekarból jöttek, remélték, hogy kisül majd belőle valami jó. Ez egyébként így is lett. A megalakulás óta a tagok gyorsan cserélődtek, de az egyik alapító, John Cooper mindvégig az együttes frontembere maradt.

Jelenleg négyen alkotják a formációt: John Cooper – frontember, basszusgitáros (1996-tól) Korey Cooper – gitár, zongora, háttérvokál (1999-től) Jen Ledger – dob, vokál (2008-tól) és Seth Morrison – gitár (2011-től).

www.skillet.com

Az új album augusztus 2-án debütált egészében, bár a YouTube-ra már korábban is kerültek fel róla dalok. Jelenleg a teljes album elérhető Spotify-on és YouTube-on is, ahol a 12-dalból 1-hez videoklip, 3-hoz pedig Lyric videó is készült. Ezeken jelenleg néhány milliós megtekintés van, ami ugyan nem rossz, de igen csekély ahhoz képest, hogy a Skillet egy korábbi zenéje a 150 milliót is elérte.  

SKILLET – Victorius

 • 01. Legendary
 • 02. You Ain’t Ready
 • 03. Victorious
 • 04. This Is The Kingdom
 • 05. Save Me
 • 06. Rise Up
 • 07. Terrify The Dark
 • 08. Never Going Back
 • 09. Reach
 • 10. Anchor
 • 11. Finish Line
 • 12. Back To Life

“A ‘Victorious’ tökéletes példa arra, hogyan írnám le az érzéseimet. Amikor felkelsz, minden egyes napon szembenézel a démonjaiddal, de ne hagyd őket eluralkodni. Mindenképp fontos, hogy befelé is nézzen az ember. Mi már sokat meséltünk az előző lemezeinkkel a világról, ez most inkább nekünk szóló, befelé forduló album lett. Lehetséges, hogy azért, mert idősebbek lettünk és elfogadtuk a küzdés részét az utunknak. Amikor meghallgattam ezeket a dalokat, azt éreztem, harcolni akarok az életemért, harcolni akarok azért, aki vagyok, harcolni akarok azért, amiben hiszek.”

-mesélte John Cooper az új lemezének munkálatairól.

A zenekar azt is elmondta, hogy az új lemez inkább egy introvertált, ugyanakkor harcos világot ábrázol, és ebben teljesen egyet tudok érteni, én is ezt érzem a lemez hallgatása közben. Ez zeneileg is megmutatkozik például abban, hogy egyszerre nagyon kemény időnként a dob, és némelyik gitárszóló, mégis felcsendülnek mögötte a nagyon tiszta, nagyon kidolgozott dallamok. Ebben a kettősségben rejlik talán ennek az albumnak a titka. Fontos még kiemelni, hogy szerintem nagyon jó az összehang az énekes, és a vokalistái között, kifejezetten jól szólnak együtt.  

Mindezek mellett érdemes odafigyelni a szövegvilágra, melynek központi támája a küzdés és egy ember mélyen meghúzódó aggodalmaiba, kétségeibe is betekintést nyerhetünk. A zene, a szöveggel kiegészítve erős motivációs erővel bír szerintem.

Azok számára, akiknek megtetszett az album, vagy esetleg a zenekar stílusa, karaktere, van egy jóhírem: Ősszel a Skillet dupla lemezbemutató koncertet tart az Akváriumban, mely érvényes jeggyel látogatható. Fontos, hogy 18- éven aluli vendégek, sajnos csak szülői felügyelettel vehetnek részt a koncerten.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

skillet.com

2017 Kidsnews | All rights reserved