Van egy hely Amerikában, ahol a földről lehet szedni a gyémántokat


kidsnews (127éves) - 2 éve

Egy 27 éves amerikai nő a napokban a YouTube-ról tanult meg gyémántot keresni és az a döbbenet, hogy 5 percen belül talált is egyet.

Hozzá kell tenni: az egész sztori az arkansasi Crater of Diamonds State Park területén történt, ahol teljesen legálisan lehet keresgélni a felszínen gyakorta felbukkanó vagy éppen a föld alatt megbújó méregdrága köveket. 

A most megtalált 3,72 karátos drágakő egyébként a legnagyobb, amely a lelkes kirándulókhoz került 2017. márciusa óta, amikor is egy tinédzser ballagott el egy 7,44 karátos darabbal.

A park látogatói eddig több mint 33 ezer gyémántot vittek haza a terület 1972-es megnyitása óta, amelyek között ott volt a 40,23 karátos Uncle Sam, a legnagyobb gyémánt, amelyet valaha feltártak az Egyesült Államokban.

A föld itt olyan vulkanikus eredetű kőzetből tevődik össze, amelyből az esőzések gyakorlatilag kimossák a kisebb-nagyobb gyémántokat, de az elszántabbak akár bányászhatnak is a 37 hektáros parkban. Két alapvető szabály van: gépeket nem lehet használni, és minden, amit találsz az a tiéd.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

arkansasstateparks.com

cnn.com

kép: flickr.com

2017 Kidsnews | All rights reserved